Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghid turistic si obiective turistice Zagreb

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Zagreb este capitala Croaţiei. Populaţia oraşului este 973.667 de locuitori.

Asezare geografica
Este situat pe versantul muntelui Medvednica şi pe malul râului Sava, la o altitudine de 120 m. Amplasarea favorabilă din punct de vedere geografic în partea de sud-vest a bazinului panonic, care se extinde spre regiunile alpină, dinarică, adriatică şi panonică, oferă cea mai bună legătură de trafic între Europa centrală şi Marea Adriatică.

Clima
Climatul este continental, cu patru anotimpuri distincte. Verile sunt fierbinţi şi uscate, iernile reci. Temperatura medie în timpul iernii este de 1 grad C, iar în timpul verii de 20 grade C. La sfârşitul lui mai, în special, se încălzeşte, cu temperaturii de peste 30 grade C. Ninsorile sunt obişnuite în lunile de iarnă, din decembrie până în martie, iar ploaia şi ceaţa în octombrie-decembrie.

Atracţii turistice
Zagreb-ul este format din trei orase: Orasul de Sus – cu pacea si linistea timpurilor trecute; Orasul de Jos – cu forfota unei capitale europene si Noul Zagreb – o expozitie a urbanismului si arhitecturii moderne.
Toate perioadele din istoria Zagreb-ului si-au lasat urme asupra arhitecturii monumentelor sacre, asupra strazilor, parcurilor, gradinilor. Cladirile in stil neobaroc, precum Teatrul National, Catedrala Sfantul Stefan, Muzeul Mimara, Piata in aer liber Dolac, Piata Ban Jelacic, Biserica Sfantul Mihai si Poarta de Piatră.

Universitate din Zagreb este cea mai veche instituţie de acest fel din sud-estul Europei. Există numeroase muzee: Muzeul de arheologie, Muzeul croat de istorie naturală, Muzeul Tehnic, Muzeul oraşului Zagreb, Muzeul etnografic, Muzeul de artă naivă (considerat a fi primul de acest fel din lume), Muzeul de artă contemporană.

Zagreb găzduieşte numeroase evenimente culturale: Animafest (festival internaţional al filmului animat), Festivalul de muzică avangardistă, Floraart (celebră expoziţie de flori), Săptămâna dansului contemporan, Eurokaz (festivalul teatrului contemporan), Festivalul de muzică pop.

Gastronomie
Multe restaurante din Zagreb oferă variate specialităţi culinare naţionale. Produsele tradiţionale conţin curcan, raţă sau gâscă cu mlinci (un fel de paste), strukli, sir i vrhnje, kremsnite şi orahnajaca.

Aeroport
Aeroportul internaţional din Zagreb „Pleso” este situat la 14 km în sudul oraşului. Zagreb mai are un al doilea aeroport, mai mic, Lucko, folosit pentru aviaţia sportivă şi pentru poliţia croată, precum şi un al treilea, Busevec, în principal folosit în scopuri sportive.

Alte informatii din ZagrebGhiduri turistice ale destinatiilor din Croatia

Crikvenica
Dubrovnik
Insula Brac
Insula Cres
Insula Dugi Otok
Insula Hvar
Insula Korcula
Insula Kornat
Insula Krk
Insula Losinj
Insula Mljet
Insula Pag
Insula Rab
Karlovac
Opatija
Peninsula Istria
Zagreb

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata