Premiile de excelenta Best Tourism Top 7 destinatii inedite Cele 7 noi minuni ale lumii
 

Cele 7 noi minuni ale lumii

Cum au aparut si ce sunt New7Wonders?In 2001, cand talibanii au distrus statuile uriase ale lui Budha din Bamiyan (Afganistan), cineastul elvetian Bernard Weber a initiat campania New7Wonders, pentru stabilirea celor 7 Minuni al Lumii Moderne. Manifestarea a capatat o amploare deosebita, fiind chestionate cu privire la acest top peste 100 de milioane de persoane din intreaga lume! Asa cum remarcau organizatorii, niciodata in istoria omenirii nu au fost consultati atat de multi oameni, cand s-a luat o decizie. In final, dintr-o lista de 21 de obiective, pe primele sapte pozitii s-au clasat: Marele Zid Chinezesc, Petra, Statuia lui Isus Mantuitorul, Machu Picchu, Chicen Itza, Coloseum, Taj Mahal. Iar Piramidele de la Gizeh (Egipt), singurele supravietuitoare din grupul Minunilor Antichitatii, au fost declarate "minuni onorifice".

Festivitatea de decernare a titlurilor s-a desfasurat pe 07.07.2007, in Portugalia, pe Stadionul Da Luz. La ceremonie prezentata de actorii Ben Kingsley si Hillary Swank au participat, printre altii: Cristiano Ronaldo, Neil Armstrong, Jennifer Lopez sau Jose Carreras. Transmisia tv a fost urmarita de 1,6 miliarde se telespectatori din 170 de tari. O parte din fondurile campaniei a fost donata restaurarii statuilor lui Budha distruse de talibani. Ca la orice manifestare de asemenea anvergura exista si voci care contesta aceasta initiativa. UNESCO, de exemplu, forul ONU care are sub protectia sa 660 de obiective de patrimoniu mondial, extrem de limitat. Un lucru este cert. Dupa ceremonia de la Lisabona, turistii din intreaga lume au luat cu asalt obiectivele din top 7, creindu-se, astfel, un nou trend mondial in materie de turism.

Pentru a veni in intampinarea turistilor romani, www.tvtravel.ro, cu sprijinul agentiei Prestige Tours, a fost primul canal media din Romania care a trimis o echipa de jurnalisti la toate aceste Minuni ale Lumii Moderne. Din 10 mai, pe www.tvtravel.ro, veti gasi numeroase materiale documentare video, comentarii si informatii scrise prezentand in detaliu locatiile amintite mai sus.
Taj Mahal - India, Agra Marele Zid - Beijing, China Machu Picchu - Peru, Aguas Calentes
Statuia lui Hristos - Brazilia, Rio de Janeiro Orasul Petra, Iordania, Petra Piramidele Chuchen Itza - Mexic, Peninsula Yucatan
Coloseumul - Italia, Roma
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata