Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghiduri turistice din Serbia

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Forma de guvernamant: republica parlamentară
Suprafata: 88.361 km²
Populatia: 10.147.398 locuitori
Limba oficiala: sârbă
Religii: ortodoxă 65%, musulmană 19%, romano-catolică 4%, protestantă 1%, altele
Capitala: Belgrad
Moneda: dinar sârb; în Kosovo: euro
Ziua naţională: Ziua Sf. Vitus, 28 iunie
Fus orar: UTC +1/+2
Domeniu Internet: .rs
Prefix telefonic: +381

Aşezare geografică
Serbia este o republică în Europa de Sud-Est, mărginită de Marea Adriatică, între Albania şi Bosnia şi Herţegovina, care a fost unită până în anul 2006 cu Republica Muntenegru într-o federaţie numită Federaţia Serbia şi Muntenegru. Serbia este situată în cuprinsul a două regiuni istorico-geografice, Balcanii de Vest şi partea de sud a Câmpiei Panoniei.

Vecini
Are graniţe comune cu Albania, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, România şi Ungaria. Fără a avea ieşire directă la mare, Serbia are acces prin intermediul Dunării la Marea Neagră şi Europa Centrală.

Relieful
Cu un relief variat, câmpii fertile in partea de nord, Voivodina, dealuri şi munţi in partea de sud-est, teritoriul Serbiei este străbătut de Dunăre si de râul Morava, tributar al fluviului.

Clima
Clima este continentală in nordul ţării, cu ierni reci şi veri umede şi calde, iar în partea sudică are influenţe mediteraneene, cu veri secetoase.

Turismul
Principalele oraşe: Belgrad, Novi Sad, Pristina, Nis, Kragujevac, Prizren, Subotica.

Relativ mică ca dimensiuni, Serbia este foarte bogată în istorie şi tradiţii. O ţară cu foarte multe naţionalităţi, accente şi obiceiuri ce merită explorate, de la sofisticatele locaţii ale capitalei până la şarmul rural al Sumadijei; de la fortificaţiile evului mediu la arhitectura postmodernistă de astăzi; de la savoarea estului, la gusturile vestice

Belgrad
Capitala Serbiei se poate vizita intr-o zi sau doua, asta pentru ca cele mai multe obiective turistice sunt aproape unul de celalalt, iar orasul este cosmopolit, plin de parcuri si cafenele la tot pasul. In plus, Capitala Serbiei are mai multe zone pietonale in care turistii se pot plimba in voie, admirand vitrinele marilor magazine cu nume celebre, Armani, Prada sau Channel. Orasul este astazi plin de parcuri si de locuri de recreere, cu zone pentru copii, leagane, banci si multe fantani ornamentale, dar si cu apa potabila. Totodata in capitala Serbiei, in diferite zone ale orasului, se organizeaza tot felul de festivaluri.
Cetatea Belgradului
Unul din locurile in care trebuie sa ajungi la Belgrad este cetatea. Aceasta este inconjurata de un parc imens, o adevatara oaza de verdeata, cu fantani, comercianti de suveniruri si de bomboane. Acum, in vechea fortareata exista un muzeu militar in aer liber, iar in interior au loc periodic diferite manifestari culturale. Tot aici sunt comasate mai multe muzee, biserici si chiar gradina zoologica. Sub vechea fortareata mai exista si acum coridoare si catacombe care sunt neexplorate.
Muzeul Nikola Tesla
Unul dintre cele mai inedite muzee din Belgrad este cel dedicat inventiilor lui Nikola Tesla. Fizicianul si inginerul a inregistrat peste 300 de inventii revolutionare, mai ales in electricitate si magnetism.
Relaxare si recreere
O zona de recreere pentru locuitori este Ada Cigalija, o fosta insula a raului Sava si cel mai mare complex recreational si sportiv. Astazi este legat de mal, creand un lac artificial pe rau. Insula are sapte kilometri de plaje si zone sportive, incluzand golf, fotbal, volei, baseball, tenis, dar si sporturi extreme, bunjee jumping, paintball sau ski acvatic.
Arhitectură
In zona centrala a Belgradului sunt gazduite cele mai importante cladiri ale Serbiei, ministere, presedintie, cladirea Parlamentului. Orasul are peste 40 de muzee si case memoriale si o arhitectura asemanatoare cu a marilor orase europene, asta pentru ca influenta vestica a inceput in secolul al 19-lea, cand orasul a fost complet schimbat ca arhitectura. Zona centrala s-a umplut pe timp de vara de terase, unde se poate manca si se poate bea o cafea, o bere sau o racoritoare. In plus, peste tot sunt vanzatori ambulanti de inghetata, cu vederi sau cu suveniruri, ca in orice oras turistic european.
Alte obiective turistice:
Muzeul de Etnografie dateaza din 1901 si cuprinde piese ce arata cultura rurala si urbana din zona balcanilor, in special ale fostelor tari iugoslave; Muzeul de Masini Vechi ; Muzeul National - a fost fondat in 1844 si include peste 400.000 de exponate. Momentan este inchis pentru renovare; Muzeul de Aeronautica include peste 200 de avioane, iar 50 dintre ele sunt expuse, printre care si resturile unor parti de avioane NATO sau ale Statelor Unite, doborate de fortele iugoslave; Muzeul Vuk si Dositej este dedicat oamenilor de litere Vuk Stefanovic Karadzic si Dositej Obradovic; Muzeul de Arta Africana este unul dintre muzeele mai putin obisnuite.
Mausoleul Eroului Nescunoscut, aflat pe Muntele Avala, la 511 m înălţime, oferă o panoramă spectaculoasă asupra Belgradului.

Locaţii turistice în jurul Belgrad-ului
Mănăstirea Manasija – fondată de despotul Stefan Lazarevic în prima jumătate a secolului XV, ce mai bine păstrată fortificaţie medievală din Serbia.
Mănăstirea Ravanica – construită de prinţul sârb Lazar în a doua jumătate a secolului XIV : exemplu tipic a şcolii morave de arhitectură medievală sârbească.
Castelele de pe Dunăre
Vojivodina: Zemun, către nord, obiectiv turistic important; Mănăstirea Krusedol (construită în sec.16), faimoasă pentru locaţia atractivă, importanţa istorică şi varietatea frescelor decorative aflate în biserică; romanticul oraş Sremski Karlovci, cu fântâna „Patru Lei” din Piaţa oraşului, Liceul (sec.19), Palatul Patriarhal, Catedrala, (sec. 18, faţadă în stil renascentist).
În drum spre Novi Sad se poate vizita Fortăreaţa Petrovaradin, construită în secolele 17 şi 18, numită odinioară Gibraltarul Dunării. Este o fortificaţie de artilerie austriacă situată deasupra râului şi reprezintă cea de-a doua mare structură de acest fel conservată în Europa.
Novi Sad, capitala Voievodinei, cu pitoreasca sa stradă Dunavska.
Topola – se pot vizita: Biserica Fecioarei Maria, Rezidenţa lui Karageorge (muzeu), Biserica Sf. George
Bukovicka Banja (Spa) parc atractiv, amenajat cu sculpturi moderne din marmură.

Ambasade
Ambasada Republicii Serbia în România
Cancelaria: 711 321 Bucureşti, Calea Dorobanţilor nr.34 Sector 1,
Telefon: (0040-21) 211.98.71; 211.98.72; 211.98.73;
210.03.59 (protocol)
Fax: (0040-21) 210.01.75
E-mail: ambiug@ines.ro

Ambasada României în Serbia
(Ambasada Rumunije)
Adresa: Rue Kneza Miloşa nr.70, Belgrad, cod 11000
Telefon: 00-38-111-646.151; 00-38-111-645.685
Fax: 00-38-111-646.267; 00-38-111-641.242
E-mail: ambelgro@infosky.net

Informatii culese si prelucrate din urmatoarele surse:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Serbia
http://www.evz.ro/article.php?artid=322657
http://www.calatoreste.ro/2006/articole-utile-calatorie/id_23/calatoreste.html
http://www.serbia-tourism.org/
http://www.balkantimes.com/cocoon/setimes/xhtml/ro/infoCountryPage/setimes/resource_centre/countries/serbia?country=Serbia
http://solair.eunet.yu/~rabotic/excursions.htm.

Alte informatii din SerbiaGhiduri turistice ale destinatiilor din Serbia

Belgrad
Novi Sad

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata