Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghid turistic si obiective turistice Cornu

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Ţară România
Judeţ Prahova
Reşedinţă Cornu de Jos
Localităţi componente Cornu de Jos, Cornu de Sus, Valea Oprii
Populaţie (2002) 4.500 locuitori

Aşezare geografică
Cornu este o comună în judeţul Prahova, Muntenia, România. Reşedinţa comunei este localitatea Cornu de Jos.Aşezată în nord-vestul judeţului Prahova, pe valea de mijloc a râului omonim, nu departe de locul unde masivul Gârbova îşi dă mâna cu Subcarpaţii curburii externe, comuna Cornu se învecinează cu: Breaza-Nistoreşti, la nord, cu Câmpina, la sud, cu Voila, la est şi cu Breaza-Podul Vadului la vest. Se află la o depărtare de 90 km - nord de capitala ţării şi la 70 km - sud de municipiul Braşov. De sus, din vârful Sinoiului, de la altitudinea de 740,2 m, atât cât măsoară acesta, poţi cuprinde cu privirea întreaga panoramă a comunei Cornu şi a împrejurimilor sale. Tot aici este şi locul de unde poţi constata cu uşurinţă cum râurile care-i scaldă marginile (Câmpiniţa, la est şi sud, Prahova - la vest, Valea Rea şi Baliţa - de la est la vest) -i-au modelat terasa pe care s-a înfiripat, în timp, aşezarea cu nume latinesc, dându-i o formă aproape triunchiulară, cu pante abrupte la nord şi est, şi domoale în rest.
Păienjenişul potecilor de plai, drumul de legătură cu Braşovul, prin pasul Timiş-Predeal, pe Valea Prahovei, şi Predeluş, pe Doftana, poziţia, matematic determinată de coordonatele de 45° 10´ latitudine nordică şi de 25° 42´ longitudine estică, au făcut să apară şi să se dezvolte, la poalele Sinoiului şi Costişului, o aşezare statornică atestată, arheologic, cu 3000 de ani în urmă, iar de documentele scrise la începutul secolului al XVI-lea. De oriunde ai veni la Cornu, cu trenul sau cu autoturismul, eşti nevoit să urci o pantă, ca să poţi pătrunde în localitatea situată la o altitudine medie 550-600 m.

Clima
Temperatura medie anuală este de 9,5°C; maxima pozitivă a verii,cu o valoare de 36,1°C a fost înregistrată la 9 iulie 1996, iar maxima negativă de -25,1°C, la 23 ianuarie 1996.
În ce priveşte regimul precipitaţiilor, la Cornu se înregistrează valori ce se înscriu între 500-800 mm/an.

Existenţa depozitelor de sare este marcată de prezenţa izvoarelor de apă sărată la marginea de nord a terasei, în valea lui Săracilă, şi la mijlocul ei, în apropierea Centrului Cultural, pe locul ce s-a păstrat în toponimie sub genericul "La Mori". Ambele sunt utile în ameliorarea şi chiar vindecarea durerilor reumatice. Despre calităţile apei celor două izvoare de aici s-a aflat, oficial, în anul 1871. Apoi, în 1883, au fost analizate din punct de vedere chimic de dr. Bernard, care le-a calificat între apele halopogene hidroiodate foarte concentrate. Iată rezultatul unei astfel de analize: În 10 litrii de apă se află o cantitate de 3 gr.320 iod pur. În comparatie iată un tablou cu apele similare din Europa:Saxons les Bains 1 gr.230;Castrocaro 0 gr.879;Trescaro 0 gr.910;Hall 0 gr.390;Cornu 3 gr.320. În 1873, la expoziţie de la Viena, dr. Bernard le-a expus în colecţia apelor minerale române. Sarea obţinută prin evaporare de catre dr. Bernard conţine 3% iodura de sodiu. Este cea mai concentrată în iodură şi clorură de sodiu, având aceeaşi compoziţie ca aceea de la Vulcana-Băi. Aşa cum atestă şi alte lucrări de referinţă, mai recente, izvorul din punctul "La Mori" are o concentraţie de iod, clor şi sodiu echivalentă cu 9,6 g/litru. Izvoarele menţionate există şi astăzi, dar ele aşteaptă să fie amenajate şi date în folosintă pentru tămăduirea suferinzilor.

Atracţii turistice: Cornu – Muzeul Hărţilor, Fântâna cu Cireşi, Câmpina - circuit de motocros, Breaza - teren de golf , Valea Doftanei, Lacul sărat Telega, Baraj Paltinu, Sinaia - 30km

Cazare la Cornu
Pensiunea AQUILA este amplasată în comuna Cornu, jud. Prahova, în zona dealurilor subcarpatice, la o altitudine de 600 m, cu un climat blând şi uscat şi un cadru natural deosebit oferit de Valea Prahovei. Pensiunea turistică AQUILA este formată din vilele Aquila 1 si 2.
Pensiunea Aquila este dotată cu teren de baschet, masă de ping-pong, darts. Pentru cei care nu practică un sport clasic, dar iubesc mişcarea şi preferă drumeţiile cu rucsacul în spate, potecile îi vor purta prin Valea Doftanei, Breaza, Telega, Talea, Brebu, Cornu, Secaria, Provita. În toata zona dealurilor subcarpatice, în afara drumeţiilor, o mare satisfacţie a turiştilor sunt plimbările făcute cu bicicleta de teren - mountain bike.
Cornu este o staţiune a liniştii totale. Acei oameni care-şi doresc sănătate, noi forţe de muncă şi wellness, sunt aşteptati cu drag la Cornu.

Bali Spa
Situat la 90 de kilometri de Bucureşti, în comuna Cornu, centrul de wellness, slăbire şi detoxifiere de patru stele îşi aşteaptă „pacienţii“ obosiţi de oraş cu masaj şi reflexoterapie, saună, jacuzzi, băi de plante, diete profesionale de slăbit, tehnici de estetică corporală şi întinerire. Toate acestea, într-un mediu care reconstituie Insula Bali în cele mai mici detalii: casa este învăluită în muzică din „Insula Zeilor“, bucătarul şi maseuza vin direct de-acolo, cu condimente şi uleiuri exotice, mobilierul şi camerele respectă întru totul specificul balinez.
Preţurile pentru acest tratament regesc, un răsfăţ al minţii şi al trupului, sunt pe măsură: o săptămână în paradis costă peste 1.000 de euro.

Trasee turistice
Localitatea Cornu dispune de un potenţial turistic care întruneşte elemente de originalitate, de specificitate, de atracţie oferind totodată posibilităţi multiple de acces spre alte zone.
Am ales câteva trasee care pot fi realizate având ca punct de plecare şi întoarcere Cornu tocmai ca punct de referinţă care prilejuieşte comparaţia dar mai ales aprecierea ineditului - un spaţiu de linişte şi de reflexii clădit de natură şi om.
Pornind din centrul comunei, se pot face drumeţii în unele locuri din preajmă, cum ar fi lacurile cu apă sărată de la Telega, oraşul Breaza, comuna Poiana Câmpina, Voila, Secăria şi Barajul Paltinu.
Temerarii se pot avânta peste văi şi dealuri până în vârfurile Secăria (1153m), Doamnele (1484m) şi Gagul Mare (1660m), din masivul Gârbova, în nord-est, sau până în vârful Gurguiatu (1340m), pe platoul Bucegilor, sau la Vârful cu Dor (2029m), în nord-vest.
Pentru a veni în ajutorul celor care sunt hotărâţi să facă ascensiuni pe vârfurile menţionate, pe culmile dealurilor şi prin văi, prezentăm câteva trasee. Ca punct de plecare propunem Căminul Cultural din Cornu.

Cornu de Jos - Baraj Paltinu - Teşila - Secăria - Cornu de Sus - Cornu de Jos
Cornu - Muscel - Voila - Cornu
Cornu - Frăsinet - Şotrile - Cornu
Cornu - Telega - Cornu
Cornu - Câmpina - Poiana Câmpina - Schitu Poiana - Cornu
Cornu - Câmpina - Brebu - Cornu
Cornu - Posada - Sinaia - Cornu
Cornu - Breaza - Comarnic - Cornu
Cornu - Ploieşti – Cornu

Surse de informare:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Comuna_Cornu,_Prahova
http://www.etur.ro/cazare-in romania/prahova/cornu/pensiunea-aquila.html
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/797297/Bali-Spa-de-la-Cornu-refugiul-bucurestenilor/
www.cornu.go.ro

Alte informatii din CornuGhiduri turistice ale destinatiilor din Romania

12
2 Mai
23 August
Abrud
Adamclisi
Adjud
Afumati
Agapia
Agigea
Agnita
Aiud
Alba Iulia
Albac
Albota
Alesd
Alexandria
Amara
Apahida
Arad
Arefu
Arieseni
Arpasu de Sus
Avrig
Azuga
Babadag
Bacau
Baia Borsa
Baia de Arama
Baia de Aries
Baia Mare
Baia Sprie
Baile 1 Mai
Baile Felix
Baile Govora
Baile Herculane
Baile Homorod
Baile Olanesti
Baile Tusnad
Bailesti
Baisoara
Bals
Baltatesti
Baltenii de Sus
Band
Banesti
Baraolt
Barlad
Barzava
Bascov
Bazias
Bazna
Bechet
Beclean
Beharca
Beius
Belis
Berca
Beresti
Bicaz
Biertan
Bistrita
Blaj
Bocicoiu Mare
Bocsa
Bogdan Voda
Bolintin-Vale
Bologa
Bors
Borsa
Borsec
Botiza
Botosani
Bradulet
Bragadiru
Braila
Bran
Branesti
Brasov
Brazesti
Breaza
Bucin Joseni
Bucium
Bucuresti
Buftea
Busteni
Buteni
Buzau
Buzias
Calafat
Calan
Calarasi
Calimanesti-Valcea
Calimanesti-Vrancea
Calinesti
Campani
Campeni
Campia Turzii
Campina
Campulung
Campulung Moldovenesc
Cap Aurora
Capatineni
Capleni
Caransebes
Caraorman
Carei
Cartisoara
Casimcea
Casoca
Cavnic
Ceahlau
Certeze
Cheia
Cheia jud. Brasov
Cheia jud. Prahova
Chiscau
Chisineu-Cris
Ciceu
Cisnadie
Ciucea
Ciunget
Cluj Napoca
Codlea
Coltesti
Comanesti
Comarnic
Conop
Constanta
Copalnic
Copsa Mica
Corabia
Corbu
Cordun
Cornu
Coruia
Corund
Costesti
Costinesti
Craiova
Cristuru Secuiesc
Crăciunesti
Cugir
Curtea de Arges
Curtici
Dambovicioara
Darabani
Darmanesti
Dej
Desesti
Deta
Deva
Dezna
Doicesti
Dorohoi
Draganesti Olt
Drobeta Turnu Severin
Dubova
Dumbraveni
Durau
Eforie Nord
Eforie Sud
Fagaras
Falticeni
Faurei
Fetesti
Fildu de Jos
Filiasi
Focsani
Frumosu
Fundata
Fundu Moldovei
Gaesti
Galati
Galgau
Galsa
Ganesti
Garana
Garda de Sus
Geoagiu Bai
Gheorgheni
Gherla
Gherla
Ghiroda
Giroc
Giurgiu
Godeni
Golesti
Gruiu
Gura Humorului
Gura Portitei
Gura Raului
Gura Teghii
Halmagiu
Harlau
Harsova
Hoghia
Horezu
Huedin
Hunedoara
Husi
Ianca
Iasi
Iernut
Ileanda
Ineu
Insuratei
Intorsura Buzaului
Izvoarele
Izvorul Muresului
Jibou
Jimbolia
Jupiter
Lacu Rosu
Lepsa
Liban
Limanu
Lipova
Ludus
Lunca de Jos
Lunca de Sus
Lupeni
Lutita
Macin
Mamaia
Mamaia Sat
Mangalia
Maracineni
Marasesti
Marginea
Medias
Miercurea Ciuc
Mihail Kogalniceanu-Ialomita
Minis
Mioveni
Mogosoaia
Moieciu de Jos
Moieciu de Sus
Moinesti
Moldova Noua
Moldovita
Moneasa
Moreni
Moroeni
Motru
Mugeni
Muntele Baisorii
Muntele Mic
Murfatlar
Mărişel
Nadlac
Nasaud
Navodari
Negresti
Negresti Oas
Nehoiu
Neptun
Novaci
Ocna Mures
Ocna Sibiului
Ocna Sugatag
Ocnele Mari
Odorheiu Secuiesc
Oglinzi
Olimp
Oltenita
Oncesti
Onesti
Oradea
Orastie
Oravita
Orsova
Otopeni
Ovidiu
Panciu
Pantelimon
Paraul Rece
Parva
Pascani
Patarlagele
Paulis
Paunesti
Perieti
Perisor
Petrindu
Petrosani
Piatra Neamt
Piatra Olt
Pietrosita
Pitesti
Ploiesti
Plopeni
Poiana Brasov
Poiana Marului
Poiana Tapului
Pojorata
Popesti Leordeni
Praid
Preajba
Predeal
Pucioasa
Putna
Racari
Rachitele
Ramnicu Sarat
Ramnicu Valcea
Rasca
Rasinari
Rasnov
Rau de Mori
Reghin
Remetea Harghita
Resita
Rimetea
Rohia
Roman
Rosiori de Vede
Rovinari
Rozavlea
Rucar
Rucar-Brasov
Runcu
Sacel
Sacel-Maramures
Sacele
Sacueni
Sag
Saliste
Salistea de Sus
Sambata de Sus
Sancraiu
Sangeorz Bai
Sannicolau Mare
Sapanta
Sarata Monteoru
Sarmizegetusa
Sasca Montana
Satu Mare
Satu Mare-Harghita
Saturn
Savarsin
Saveni
Sebes
Sebis
Secu
Seini
Sf. Gheorghe-Covasna
Sf. Gheorghe-Tulcea
Sibiel
Sibiu
Sieu
Sighetu Marmatiei
Sighisoara
Simian
Simleu Silvanei
Simon
Sinaia
Siria
Siriu
Sisesti
Slanic Moldova
Slanic Prahova
Slatina
Slobozia
Snagov
Solca
Somcuta Mare
Somesul Rece
Sovata
Soveja
Stana de Vale
Stefanesti
Straja
Strehaia
Subcetate
Suceava
Sucevita
Sulina
Surdesti
Talmaciu
Tamboiesti
Tancabesti
Tandarei
Targoviste
Targu Bujor
Targu Carbunesti
Targu Frumos
Targu Jiu
Targu Lapus
Targu Mures
Targu Ocna
Targu Secuiesc
Tarnaveni
Tasnad
Techirghiol
Tecuci
Teius
Teliucu
Timisoara
Titu
Tomesti
Traisteni
Tulcea
Turda
Turnu Magurele
Turnu Ruieni
Ulmi
Urechesti
Uricani
Urziceni
Uzlina
Vadul Izei
Valea Doftanei
Valea Sarii
Valenii de Munte
Valiug
Vama
Vama Veche
Vanju Mare
Varadia de Mures
Varias
Varsand
Vaslui
Vatra Dornei
Vatra Moldovitei
Venus
Videle
Viseu de Jos
Viseu de Sus
Vladimirescu
Voineasa
Voluntari
Vulcan
Zadareni
Zalau
Zarnesti
Zimbor
Zimnicea
Zlatna

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata