Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghiduri turistice din Portugalia

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Republica Portugheză
Forma de guvernamant: republica
Suprafata: 92.391 km²
Populatia: 10,605,870 locuitori
Limba oficiala: portugheză
Religie: 84% romano-catolici
Capitala: Lisabona
Moneda: euro
Ziua independenţei: 24 iunie 1128
Fus orar: UTC +1
Domeniu Internet: .pt
Prefix telefonic: ++351

Aşezare geografică
Portugalia este o situată în extrema sud-vestică a Europei, din Peninsula Iberică. De asemenea include două grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore (Açores) şi Insulele Madeira.

Vecini
Portugalia are graniţă cu Oceanul Atlantic în vest şi în sud, şi cu Spania în nord şi în est.

Relieful
Portugalia continentală este împărţită în două de râul ei principal, Tagus (Tejo). Alte râuri importante sunt: Douro, Minho şi Guadiana. Ca şi râul Tagus, toate izvorăsc din Spania. În nord, relieful este format din munţi. Cel mai înalt punct al Portugaliei se află în partea insulară: Mount Pico (2.351 m), în Azore.

Clima
Climatul este considerat a fi oceanic în nord şi mediteranean în sud. Portugalia este una dintre cele mai calde ţări din Europa, temperatura medie anuală situându-se în jur de 13 grade C în nord şi 18 grade C în sud. Arhipelagurile Atlantice Madeira şi Azores au o medie de temperatură mai scăzută. În general, primăvara şi vara este însorit, în vreme ce toamna şi iarna este ploios şi vântos.

Turismul - Principalele atractii turistice
Portugalia este tărâmul unde ai infinite posibilităţi de a te relaxa într-una din multele staţiuni de odihnă sau de a hoinări prin cartierele medievale din oraşe precum Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra. Când vine vorba de vacanţe sportive, Portugalia este una dintre primele destinaţii pentru golf din Europa, dar şi pentru alte competiţii precum cele de pescuit, călărit şi surfing. Alte experienţe pe care nu trebuie să le ratezi sunt târgurile, unde tradiţia şi muzica populară s-a păstrat de secole, vinurile porto sau cinele cu produse din peşte, ce fac din Portugalia o ţară care te îmbie să o descoperi.

Turistul aflat în căutarea monumentelor şi priveliştilor remarcabile este aşteptat în Lisabona, Sintra şi Porto, cele trei destinaţii de top, toate trei meritând vizitate. Nu trebuie trecute cu vederea nici Guimaraes, Coimbra, Setubal, Braga, Braganca şi Evora, cu numeroase monumente şi locuri frumoase şi interesante.
Cele mai populare plaje sunt în Algave, cu splendide coaste şi alte frumuseţi naturale. În zona coastei sudice apa tinde să fie mai caldă şi mai calmă decât de-a lungul coastei Atlanticului.
Cele mai bune alegeri pentru iubitorii vieţii de noapte sunt Setubal, Lisabona, Porto şi Algarve.
Vacanţe la ţară se pot petrece la Braga, Viana do Catelo, Castelo Brnaco, Guarda, Viseu.

Oraşe turistice
Lisabona este plasată pe costa de vest a ţării, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo se varsă în ocean. Inima oraşului este „Baixa” sau "Oraşul de Jos", zonă unde se află Castelul São Jorge şi Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al oraşului este Alfama, aproape de râul Tejo. Alte monumente importante: Turnul Belém, construcţie militară pentru supravegherea întrării în portul oraşului, Mănăstirea Jerónimos, construită din dorinţa regelui Manuel I, Castelo São Jorje (Castelul Sf.Gheorghe), pe colina cea mai înaltă a oraşului, Convento do Carmo.

Porto este al doilea oraş în mărime şi importanţă din Portugalia. Locuitorii Porto-ului şi-au spus tripeiros, nume care este în uz şi astăzi. Unul dintre produsele Portugaliei apreciate la nivel mondial este Vinul de Porto. Numele său vine de la faptul că stătea închis în pivniţele din oraşul-soră al Porto-ului, Vila Nova de Gaia, cel de peste râu.Arhitectul italian Nasoni a desenat un turn care a fost construit în zonele centrale ale oraşului, devenind pictograma sa: Torre dos Clérigos.

Sintra - a devenit o atracţie turistică importantă, cu mulţi excursionişti de o zi, veniţi din împrejurimile Lisabonei. Obiectivele turistice includ fabulosul Pena Palace (sec. 19), şi Castelo dos Mouros, cu o privelişte splendidă asupra Parcului Natural Sintra-Cascais , şi a reşedinţei de vară a regilor Portugaliei – Palacio Nacional de Sintra. Sintra Mountain Range, unul dintre cele mai mari parcuri din zona Lisabonei, este de asemenea o atracţie turistică însemnată.

Braga – cu un interesant şi atractiv centru istoric, în care se pot vizita: Casa dos Crivos ( sec . al-XVIII-lea), Biserica Santa Cruz ( secolele XVI-XVIII), Catedrala Se ( secolele XII-XVIII) Primaria ( sec. al XVIII-lea), Palatul Arhiepiscopal ( secolele XIV-XVIII), Gradina Botanica Santa Barbara, Staircase ( sec. XVIII-lea), Manastirea Tibaes, Pontele de Lima si Viana do Castelo.

Fatima - unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj pentru crestini.
Coimbra - locul de nastere a 6 regi ai Portugaliei, se mai pot vizita : Universitatea, Biblioteca Univeritatii din Coimbra. În zona medievala a orasului merită vizitate Biserica Santa Cruz ( renumita prin sculpturile semnate de Nicolau de Chanterrena) şi Manastirea Santa Clara-a-Nova.

Gastronomie
Bucătăria portugheză este diversă. Portughezii mănâncă mult peşte, mai ales cod uscat (bacalhau – în portugheză). Alte feluri de mâncare, preparate din carne, sunt: feijoada, cozido a portugesa, frango de churrasco, carne de porco a alentejana.
Vinurile portugheze sunt recunoscute pe plan internaţional încă din timpurile Imperiului Roman. Câteva dintre cele mai bune vinuri sunt: Vinho Verde, Vinho Alvarinho, Vinho do Douro, Vinho do Alentejo, Vinho do Dao, Vinho da Bairrada, iar dintre cele dulci: Vinul de Porto, Vinul Madeira şi Moscatel din Setubal şi Favaios.

Ambasade
Ambasada Romaniei in Portugalia
Adresa: Sana'a Assar Area Rua de Sao Caetano, 5 Alapa 1200 Lisabona
Telefon: 00 351 396 08 66
Fax: 00 351 396 09 84
Email: ambrom@esoterica.pt

Ambasada Portugaliei in Romania
Adresa: Bucuresti, Str. Paris nr. 55
Telefon: 021/230.41.36
Fax: 021/230.41.30

Informatii culese si prelucrate din urmatoarele surse:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Portugalia
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lisabona
http://en.wikipedia.org/wiki/Portugal
http://wikitravel.org/en/Portugal
http://en.wikipedia.org/wiki/Sintra.

Alte informatii din PortugaliaGhiduri turistice ale destinatiilor din Portugalia

Albufeira
Alcobaca
Almancil
Alvor
Armacao de Pera
Aveiro
Beja
Braga
Braganca
Caldas Da Rainha
Cascais
Castelo Branco
Castelo De Vide
Chaves
Coimbra
Elvas
Estoril
Estremoz
Evora
Faro
Guarda
Guimaraes
Leiria
Lisabona
Loule
Madeira
Monchique
Monsaraz
Nazare
Olhao
Portalegre
Portimao
Porto
Praia da Rocha
Quarteira
Queluz
Quinta do Lago
Sagres
Santarem
Sesimbra
Setubal
Silves
Sines
Sintra
Tavira
Tomar
Viana do Castelo
Vila Real
Vila Real De Santo Antonio
Vilamoura
Viseu

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata