Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghiduri turistice din Olanda

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Regatul Ţărilor de Jos
Forma de guvernământ: monarhie constitutionala
Suprafaţa: 41.526 kmp
Populaţia: 16.135.992 locuitori
Limba oficială: neerlandeză
Religie: romano-catolică (36%); protestanta reformată (20%);
Capitala: Amsterdam
Moneda: euro
Ziua reginei: 30 aprilie
Fus orar: GMT +1
Domeniu Internet: .nl, .eu (domeniul Uniunii Europene, din care Finlanda face parte)
Prefix telefonic: 00 31

Ţările de Jos sunt o monarhie constitutionala, stat membru fondator al Benelux şi al Uniunii Europene. Ţările de Jos mai sunt cunoscute şi sub numele colocvial de Olanda, denumire care acoperă însă doar o parte din teritoriul ţării, anume provinciile Olanda de Nord şi Olanda de Sud. Locuitorii Ţărilor de Jos sunt numiţi în engleza dutch, nume derivat de la deutsch, adică "germani". Limba neerlandeză este forma literară a germanei plate, limba vorbită ca dialect în nordul Germaniei.
Un sfert din teritoriul Ţărilor de Jos se află sub nivelul mării cu altitudine medie, statul având cea mai joasă altitudine din lume. De asemenea este una dintre ţările cele mai populate din lume. Este cunoscută pentru digurile, morile şi lalele sale, dar şi pentru toleranţa sa pe plan social. Este membră NATO şi UE. Pe teritoriul său se află sediul Curţii Penale Internaţionale.

Aşezare şi vecini
Olanda este situată în nord-vestul Europei, în vecinătatea Marii Nordului, Belgiei şi Germaniei, incluzând alături de Regatul Ţărilor de Jos şi câteva colonii.

Clima
Olanda beneficiază de condiţii marine temperate cu veri răcoroase şi ierni temperate. Clima Olandei este similara cu cea a Angliei sau Irlandei, temperaturile variază iar ploile sunt frecvente pe tot parcursul anului. Vremea este astfel imprevizibila si călătorul trebuie să fie prudent, pentru că în căldura verii te poate surprinde răcoarea unei ploi sau o scădere brusca de temperatura. Cea mai friguroasa perioadă este din decembrie pâna în martie, dar este puţin probabil să ningă. Ceaţa este foarte întâlnită, în special toamna si primăvara, iar aerul este relativ umed. Pelerina sau umbrela sunt indicate oricând, atâta timp cât vă aflaţi în Amsterdam.

Relieful
Tara este netedă, fiind în medie cu aproape 37’ deasupra nivelului mării. O foarte mare parte din pământ este sub nivelul mării, cu încercări de recuperare, fiind protejat de 1.500 mile de diguri. În partea de sud a ţării există câteva dealuri.


Turism
Olanda, o ţară surprinzătoare, cu un un peisaj tipic si nenumărate atracţii a fost de-a lungul timpului subiectul multor picturi si alte opere de artă. Astfel, turiştii vor fi plăcut
surprinşi să descopere că cele 12 provincii olandeze oferă păduri întinse si bogate, dealuri ondulate cu podgorii de viţă de vie, superbe rezervaţii naturale si nu în ultimul rând pajişti întinse pline de vestitele lalele viu colorate. Însă Olanda înseamnă si mai mult: oraşe moderne combinate cu sate tradiţionale, elegante boutiquri si cafenele îmbietoare, muzee bogate în cultura zilelor noastre dar si în fascinanta istorie. Dar cultura Olandei nu se găseste numai în cele peste 1000 de muzee, ci si pe stradă, unde veti găsi vânzători ambulanţi de brânză, peşte si alte produse specifice, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, de la cei mai tineri până la cei mai vârstnici.

Ţara este divizată în 12 provincii. Oraşele importante sunt Amsterdam (capitala), Assen, Zwolle, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam.
Amsterdam este capitala oficială conform Constituţiei. La Haga se află sediul guvernului, reşedinţa regala, precum şi cea mai mare parte a ambasadelor.

Amsterdam
Amsterdam este un oraş frumos din Tarile de Jos cu o arhitectură impresionantă, canale adorabile care traversează orasul, oameni prietenoşi şi unde poţi face tot felul de cumpărături. Oraşul satisface gusturile fiecărui călător - fie că acesta preferă cultura şi istoria, petrecerile, sau doar farmecul relaxant al unui vechi oraş European.
Primăvara e sezonul cel mai bun al anului în care să vizitezi orasul. În aprilie toate lalelele sunt înflorite.
Poţi face o excursie de o zi la Keukenhof, faimoasa gradină de lalele a Olandei şi cu această ocazie, poţi vizita şi alte locuri din partea de vest a ţării.
Mulţi turişti vizitează Amsterdamul pentru a se bucura de o atitudine mai libertină faţă de droguri, de exemplu. Este adevărat ca vinderea marijuanei şi a hashish-ului s-a legalizat. Le poţi cumpăra în celebrele Coffee Shops. Din nefericire, spre detrimentul celorlalţi, unii turişti profită de această libertate şi cred ca nu vor fi luaţi la răspundere pentru faptele lor. În ultimii ani, oraşul a depus eforturi considerabile în a împiedica asemenea abuzuri şi de a-şi menţine în acelaşi timp atmosfera comodă şi placută. E important să faceţi distincţia între expresiile Coffee Shop şi Café, care se traduc in limba română prin acelaşi cuvânt: cafenea. Prima expresie denotă un loc în care este permis sa fumezi droguri, iar a doua, un loc unde poţi servi o ceaşcă de cafea sau un pahar de bere.

Atracţii turistice
Amsterdam este renumit pentru cartierul său călduros Wallen cu ale sale numeroase coffee shops care comercializează în mod legal cânepă indiană (cannabis), muzeul casei Rembrandt, care se găseşte la 30 de kilometri de oraş şi canale pe malul cărora se află case vechi. În Amsterdam poate fi vizitat şi cartierul cu felinare roşii, care adăposteşte o serie de bordeluri.
Prin Amsterdam trec fluviile ’Amstel’ şi ’Het IJ’. Portul din Amsterdam este legat direct cu Marea Nordului prin canalul ’Noordzeekanaal’ .

Obiective turistice
* Rijksmuseum Amsterdam - cel mai mare muzeu din tara, ce deţine o colecţie speciala de artă olandeza

*Anne Frank House - ascunzătoarea din mijlocul orasului unde Anne Frank se adăpostea pentru a-si scrie faimosul jurnal din perioada celui de-al doilea Razboi Mondial

* Muzeul Houseboat - şansa de a cunoaşte istoria celebrei flote olandeze din Evul Mediu

* Jewish Historical Museum - muzeu cu 4 sinagogi, cea mai veche datând din secolul al XVII- lea

* Muzeul Stedelijka - cu o colecţie de arta moderna si o superba gradina de sculpturi, ce se afla in spatele clădirii

* Muzeul Amstelkring - găzduieşte acum o colecţie de argintărie bisericeasca si tablouri religioase.

* TIN, Muzeul Teatrului - picturile de pe pereţi si tavan, precum si scara din marmura, formeaza fundalul muzeului.

* Muzeul Allard Pierson - unde se afla singura colecţie arheologica a oraşului, ce contine piese de arta de origine egipteana, greaca, si romana.

* Muzeul Maritim Scheepvaart - deţine cea mai mare colecţie de vapoare din lume

* Muzeul Filmului are o colecţie de mii de filme, poze, postere si scenarii de filme olandeze si internaţionale.

* Muzeul Van Gogh - găzduieşte 200 de picturi si 550 de schite ale celebrului pictor.

Numeroase atracţii si privelişti încântatoare fură privirile trecătorilor si merita vizitate, iar printre acestea, cele mai renumite sunt:
* Oude Kerk - veche biserică înconjurată de casuţe in stil gotic renascentist

* Dam Square - loc plin de istorie, situat chiar în centrul oraşului

* Artis Zoo - cea mai veche grădină zoologica din Olanda.

* Cartierul Red Light (al Felinarelor Rosii)

* Se organizează excursii cu barca pe frumoasele si faimoasele canale- Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht, Singel, Brouwersgracht, Bloemgracht si Leliegracht.


Haga, resedinţa Familiei Regale, un oraş de o deosebită elegantă ce oferă turiştilor pieţe colorate, staţiuni atrăgătoare cu faleze pline de viată dar si un binecunoscut si frecventat casino.

Rotterdam este un oraş portuar, în provincia Olanda de Sud, Tarile de Jos. Are 588718 locuitori în oraşul propriu-zis şi aproximativ 1.600.000 în zona metropolitană. Aceasta face parte din proiectul de unire a unor oraşe din vestul Ţărilor de Jos într-o singură aglomerare: Randstad Holland. Este cunoscut pentru faimosul pod Erasmus si numeroase clădiri istorice.

Informatii utile
Bacşisurile sunt apreciate in Olanda, dar nu strict necesare. Este de aşteptat ca un chelner sau un şofer de taxi să primeasca 10% din valoarea notei de plata.
Accesul la toalete se plăteste, chiar daca la momentul respectiv sunteţi client al unui restaurant. Taxa variază între 20 şi 50 de centi.
In Olanda este tolerat consumul drogurilor uşoare (marijuana), care se procură şi se consumă doar in localuri speciale (Coffee shop).


Ambasade
Ambasada României în Olanda
Adresa: Catsheuvel 55, 2517 KA, Den HAAG
Telefon: +31 (0) 70.354.37.96; Sectia consulara: +31 (0) 70.354.15.80
Fax: +31 (0) 70.354.15.87
Internet: www.ronl.nl/embassy

Ambasada Olandei în România
Adresa: Aleea Alexandru 20 sector 1, Bucuresti
Telefon: +40 (21) 2086030
Fax: +40 (21) 2307620
E-mail: bkr@minbuza.nlInformatii culese si prelucrate din urmatoarele surse:

http://ro.wikipedia.org/wiki/%C5%A2%C4%83rile_de_Jos

http://wikitravel.org/ro/Amsterdam

http://harta.infoturism.ro/Europa/OLANDA/OLANDA.php

http://www.mae.ro/poze_editare/Ghid_Olanda.html

http://www.worldAtlas.com

http://www.graphicmaps.com

http://www.referat-scoala.com/referat/geografie/2/Olanda-Date-importante.php

http://www.marshal.ro/index.php?cat=23&idcircuit=166

http://www.pontweb.ro/finantare/finantatori/ambasade-consulate/ambasada-olandei-1684.html

http://www.atlantic.ro/site_atlantic_nou/romana/cb_2005_amsterdam.php

Alte informatii din OlandaGhiduri turistice ale destinatiilor din Olanda

Amsterdam
St. Maarten

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata