Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghiduri turistice din Irlanda

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Republica Irlanda
Forma de guvernamant: republica
Suprafata: 70.000 kmp
Populatia: 4.000.000 locuitori
Limba oficiala: irlandeza si engleza
Religie: 94% catolicism, 4% anglicanism, presbiteranism
Capitala: Dublin
Moneda: euro
Ziua nationala: 17 martie
Fus orar: GMT +1
Domeniu Internet: .ir, .eu
Prefix telefonic: 00 353

Aşezare geografică
Republica Irlanda este situata în Europa de Vest si ocupă aproximativ 80% din insula Irlanda, cealaltă parte fiind ocupată de Irlanda de Nord, parte a Regatului Unit. Irlanda este cel mai vestic membru al Uniunii Europene, are o economie dezvoltată şi o populaţie de puţin peste 4 milioane. În constituţia republicii, numele ţării este doar Irlanda, deşi numele Republica Irlandeză este folosit pentru nu a se confunda cu Irlanda de Nord şi cu întreaga insulă Irlanda.

Vecini
Irlanda este complet înconjurată de Oceanul Atlantic, deşi porţiunea de apă dintre Irlanda şi Marea Britanie este cunoscută ca Marea Irlandeză.

Republica Irlandeză este împărţită în 26 de comitate. Fiecare comitat are un consiliu judeţean. În afară de cele 26 de comitate, patru oraşe principale sunt administrate individual şi au consiliul lor: Dublin, Cork, Limerick şi Waterford. În plus, comitatul Dublin este împărţit în trei consilii diferite (Dun Laoghaire-Rathdown, Fingal şi South Dublin), în afară de administraţia oraşului Dublin.

Relieful
Coasta de vest a Irlandei este compusă din dealuri şi munţii cu înălţime mică, cel mai înalt punct fiind Carrauntoohil la 1041 m. În centru ţării există în majoritate teren plat, favorabil pentru agricultură şi traversat de râuri ca Shannon şi de lacuri. Tara are un relief preponderent de campie, acoperita de mlastini, lacuri, turbarii si pasuni, inconjurata de o rama de dealuri si munti josi. Pasunile si fanetele ocupa 2/3 din insula.

Clima
Clima Irlandei este influenţată de Curentul Atlanticului de Nord şi este destul de blândă. Verile nu sunt foarte calde, iar iernile sunt geroase foarte rar. Precipitaţia este foarte frecventă, mai ales în forma ploii. În părţi a ţării, până la 275 de zile pe an sunt ploioase.

Turismul
Irlanda este situata in Europa de Nord-Vest si ocupa 80 % din Insulele Britanice. Nordul Irlandei, o diviziune administrativa a Regatului Unit al Marii Britanii ocupa coltul de nord-est al insulei. Irlanda este separata de Marea Britanie prin canalul St. George, Marea Irlandeza si Canalul Nordului. Coasta de vest este strabatuta de vai adanci, stanci si sute de mici insule desprinse din insula mare de catre valurile puternice ale Oceanului Atlantic. Turistic, Irlanda este o tara in care domneste o atmosfera speciala data de traditia culturala a acestei tari rurale. Predomina culoarea si bucuria reflectata de cladirile viu colorate, copiii pe care ii intalnesti la tot pasul si multa, multa muzica. Insula este atat de mica incat se poate parcurge cu masina lungimea ei in maxim o zi si latimea in cateva ore. Totusi, turistul nu trebuie sa o strabata fara a se opri sa admire frumusetea naturii acestui taram inedit.

Oraşele principale:
Capitala Dublin pe coasta de est, Cork în sud, Galway şi Limerick pe coasta de vest şi Waterford pe coasta de sud-est.

Dublin
Dublin este capitala şi totodata cel mai mare oraş a Irlandei. Oraşul este situat pe malurile râului Liffey. Se spune ca numele englezesc „Dublin” este derivat de la numele irlandez „Dubh Linn”, care înseamnă „baltă neagră”. Totuşi, mulţi istorici nu agreează această etimologie, fiindcă numele contemporan irlandez al oraşului este Baile Átha Cliath, nu Dubh Linn. Prima referinţă la oraş a fost în scrierile lui Ptolemeu în anul 140, unde se referea la oraş ca Eblana. Numele Eblana este destul de apropiat de Dublin ca să pună dubii asupra derivaţiei de la Dubh Linn. Un cuvânt similar cu Dubh Linn se poate găsi în limba islandeză - "djúp lind", care înseamnă baltă adâncă.
Dublin este un centru cultural major în Irlanda. Cartierul Temple Bar este o zonă cunoscută mondial pentru viaţa sa de noapte şi este populară cu persoane din Regatul Unit şi alte regiuni ale Europei. Oraşul are o comunitate homosexuală în creştere, deşi homosexualitatea nu a fost legalizată decât în 1992, după un caz în Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Oraşul este originea multor artişti şi scriitori importanţi. James Joyce, faimosul scriitor irlandez, a fost născut in Dublin şi a scris diverse piese de literatură despre oraş, printre care se numără marele roman Ulysses (Ulise), care este plin de detalii despre Dublin-ul din anii 1920.
În Dublin se găsesc cele mai mare şi mai prestigioase muzee din Irlanda: Muzeul Irlandez de Artă Modernă, Galeria Naţională Irlandeză, Galeria Municipală Hugh Lane, Biblioteca Chester Beatty şi trei filiale a Muzeului Naţional a Irlandei.
Dublin este cel mai mare centru de învăţământ din Irlanda, cu trei universităţi: Universitatea din Dublin, care este cea mai veche din Irlanda, fondată în secolul al XVI - lea, Universitatea Naţională a Irlandei, a doua universitate din Dublin si cea mai recentă, Universitatea Oraşului Dublin (Dublin City University), specializată în afaceri, inginerie, ştiinţa şi industrie.

Ambasada Romaniei in Irlanda
41 Ailesburg Road Ballsbridge, Dublin 4, Ireland
Tel. 269 28 52; 269 21 42; Fax. 269 21 22
Prefix tara: 353; Prefix Dublin: 1

Ambasada Irlandei in Romania
Cancelaria: Bucuresti, Str. Vasile Lascar, nr.42 - 44, et. 7, sector 2
Telefon: 212.20.88
Fax: 212.20.89

Sectia consulara:
Telefon: 212.21.81, 212.21.36
Fax: 212.21.49


Surse:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Irlanda

http://harta.infoturism.ro/Europa/Irlanda/Irlanda.php?country=Irlanda

http://www.travelworld.ro/

http://www.hartionline.ro/tari/irlanda.html

Alte informatii din IrlandaGhiduri turistice ale destinatiilor din Irlanda

Dublin

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata