Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghiduri turistice din Grecia

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Republica Elena
Forma de guvernamant: republica
Suprafata: 132.000 kmp
Populatia: 10.700.000 locuitori
Limba oficiala: greaca, pentru conversatiile cu turistii se vorbeste limba engleza
Religie: 95% ortodoxism, 2% islamism
Capitala: Atena
Moneda: euro
Ziua nationala: 25 martie
Fus orar: GMT +2/+3
Domeniu Internet: .gr
Prefix telefonic: 00 30

Aşezare geografică
Grecia se situeaza in sud-estul Europei, în Peninsula Balcanică, este membră a Tratatului Nord-Atlantic, Uniunii Europene şi a zonei euro. Grecia consta dintr-un fragment de continent si trei mii de insule. O cincime din teritoriul tarii este ocupat de insule.

Vecini
In nordul Greciei se afla Bulgaria, Macedonia, Albania, in est - Turcia, iar de la est spre sud si vest, este inconjurata de Marea Egee, Marea Mediterana si Marea Ionica.

Grecia este formată din 13 regiuni administrative numite periferii, care sunt împărţite la rândul lor în 51 de prefecturi. Periferiile sunt: Attica, Grecia Centrală, Macedonia Centrală, Creta, Macedonia de Est şi Tracia, Epirus, Insulele Ioniene, Egeea de Nord, Peloponezia, Egeea de Sud, Tesalia, Grecia de Vest, Macedonia de Vest. Pe lângă acestea există o regiune autonomă, Muntele Athos (Ayion Oros - Muntele Sfânt), un stat monastic sub suveranitate grecească.

Relieful
Grecia este formată dintr-o parte continentală cu numeroase golfuri şi peninsule şi o parte insulară (aproximativ 3 000 de insule în Marea Egee, Marea Ionică şi Marea Mediterană). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu şi grupele Dodecaneze şi Ciclade. Grecia are aproximativ 15.000 km de coastă.

Clima
Grecia apartine zonei mediterane. Clima tarii este blanda. Pe an sunt 300 de zile insorite. Vara, ploile sunt foarte rare, iar iarna sunt frecvente furtunile. Cel mai potrivit timp pentru a vizita Grecia este perioada sfarsitul lui martie – jumatatea lui iunie sau septembrie – sfarsitul lui octombrie.

Temperaturile medii ale aerului si ale apei

Ian Feb Мar Аpr Маi Iun Iul Аug Sep Оct Noi Dec Aerul 16 16 17 20 24 28 30 32 27 24 21 17 Apa 16 15 16 16 19 22 24 24 24 23 20 17

Turismul
Grecia, statiuni agitate, peisaje stâncoase, plaje ascunse, orase antice. Cine vizitează o dată Grecia, va rămâne impresionat toată viata. Există atâta varietate aici, în care fiecare insulă oferă un amestec de minunătii pe care nu se poate să le ratezi. Însă frumusetile Greciei nu se datorează numai insulelor sale. Toată tara este un întins si prietenos litoral. De-a lungul fâsiilor de pământ crestate, dintre Marea Egee si Marea Ionică, cele mai vechi civilizatii, timpuri legendare si obiceiuri puternic înrădăcinate în trecut, se întâlnesc si convietuiesc cu tânărul mileniu. Trecutul si prezentul alternează, la fel ca si schimbările de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente memorabile. Poti trăi în această tară, înconjurată de nepretuite valori istorice si muzee, vârste străvechi - pre-clasic, roman, bizantin - toate într-o singură zi, sau te poti bucura pur si simplu de viată, practicând sporturi acvatice, făcând croaziere pe mare, pescuind, relaxându-te în hotelurile luxoase, gustând din apetisanta bucătărie traditională si sfârsind ziua într-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci. O infrastructură adecvată, pe sosele, în aer sau pe apă, face din Grecia o destinatie extrem de accesibilă tuturor celor care, ajunsi aici, vor fi liberi să-si aleagă propriul stil de viată si cu sigurantă să-si facă prieteni noi.

Cele mai mari orase:
Atena, Pirei, Saloniki, Patri, Volos, Rodos.

Atena
Este amplasata pe peninsula Attica in partea de sud-est a Greciei. Atena este orasul cu o soarta incredibila, fiind in acelasi timp una dintre cele mai vechi si una dintre cele mai noi capitale europene. Acest oras a fost recunoscut drept centru cultural al lumii antice in timp ce multe capitale europene inca nici nu existau. A cunoscut o evoluţie glorioasă, mai ales în Grecia Antică. Atena a fost locuita de oameni inca din Epoca Bronzului si guvernata pana in jurul anului 1000 î.Hr. de regi ionieni.
Oraşul îşi ia denumirea de la zeiţa Atena, care reprezintă în mitologia greacă înţelepciunea. Legenda spune că zeii Atena şi Poseidon au descoperit oraşul şi se certau pentru a pune stăpânire pe el. Poseidon a oferit locuitorilor un cal pentru război, iar Atena a îmblânzit calul şi a dăruit măslinul. Numele original era Athenai, pluralul Athene, numele zeiţa in dialectul local.
Este impartita intre cultura straveche si zonele de plaja, este unul dintre marile orase ale Europei, care ofera o vacanta unica: muzee, galerii de arta, monumente istorice, iar daca vrei o schimbare de peisaj, statiunile litoralului te asteapta stralucitoare si pline de viata. Poti vizita Atena doar pentru Acropole, Parthenon si Muzeul National, unde vei gasi unele dintre cele mai frumoase urme ale Greciei antice si vei simti sarmul sacru al monumentelor si al artei. Daca urci pe Acropole si privesti Atena vei descoperi de fiecare data un alt oras, plin de contraste si surprize: antic, bizantin, neoclasic, modern, vesel.
Veselia orasului se poate vedea peste tot: in teatrele antice, in expozitiile moderne, la competitiile sportive, lânga coloanele unui vechi templu, la un concert sau chiar lânga un pahar de Raki intr-o taverna. Sau, tot aici, te poti bucura de viata de noapte pe care acest oras ti-o ofera cu generozitate prin restaurantele sale, barurile si cluburile de noapte. Atena beneficiaza de o localizare excelenta, oferindu-i vizitatorului posibilitatea sa cunoasca teatrul antic Epidavros, Delphi si Mycenae - casa regelui Agamemnon. De asemenea, poti face croaziere pâna la insulele din apropiere: Aegina, Poros si Hydra. Evenimente artistice, festivaluri, competitii sportive, aniversari si multe alte momente distractive isi aleg gazda aici, in orasul Jocurilor Olimpice.

Atractii turistice si evenimente din Atena
Acropolele din Athena
Dealul Acropolelor, asa numitul “Stanca Sacra” a Atenei, este cel mai important site al Atenei.in timpul Perioadei de Aur a lui Perikle, aici s-au construit unele dintre cele mai reprezentative capodopere arhitecturale ale epocii. Ramasitele primelor asezari de pe Acropole dateaza din peerioada Neolitica. De-a lungul secolelor pitra dealului a fost in continu folosita fie pentru locurile de cult fie pentru casele de locuit.
In timpul perioadei clasice(450-330BC) trei importante temple au fost construite pe ruinele celor vechi: Panteonul, Erechtheion, si Templul lui Nike, dedicate lui Athena Parthenos, Athena Polias, si respectiv Athena-Apteros Nike.

Muzeul Acropolelor
Este unul dintre cele mai importante muzee din lume. El gazduieste temporal capodoperele civilizatiei grecesti antice, dedicate celor mai importante sanctuare atheniene.la ora actuala au inceput pregatirile pentru contruirea unui nou muzeu. Multe piese unice de arta ce ornamentau Acroplolele au fost furate si trasferate in strainatate. Cel mai mare jaf de acest gen a avut loc in sec 19 de catre Lord Elgin.

Templul Olimp
Conform traditiei, intemeierea sanctuarului merge inapoi in timpurile mitice ale lui
Deucalion. Locul a fost locuit din timpuri preistorice si cultul zeului Zeus, este atestat inaca de la inceput. In 515 BC Peisistratos cel tanar , incepe contructia monumentalului templu care insa nu este finalizata datorita sfarsitului tiraniei in Athena. Mai tarziu templul este finalizat de catre imparatul roman Adrian in 124/125 AD. In interiorul templului se gasea o colosala statuie (din aur si fildes) a lui Zeus.

Destinatii exotice
Halkidiki
Halkidiki se afla in nordul Greciei, in Macedonia , si este compusa din 3 brate � Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Cu o linie de coasta ce se intinde pe o distanta de 522 km, ale carei plaje variaza atit ca forme cit si ca dimensiuni, de la plaje lungi cu nisip fin, la plaje mici, la golfuri pitoresti, porturi mici, sate traditionale pescaresti.
Cea mai frumoasa zona din nordul Greciei, aceasta peninsula si-a pastrat dintotdeauna acelasi farmec. Padurile, plajele cu nisipul fin, golfuletele ascunse, orasele istorice si satucurile pitoresti fac deliciul turistilor. Peninsula este compusa din trei fisii de pamant ce intra in marea Egee. Kassandra, Sithonia si Athos. Primele doua sunt cele mai dezvoltate. Athos, fasia estica, este renumita prin cele douazeci de manastiri imprastiate pe tot cuprinsul ei. Excursiile cu iahtul de-a lungul coastei ofera cele mai inedite panorame.

Insula Thassos
Insula Thassos, cea mai nordica insula a Marii Egee, are 22 km de la est la vest si 26 km de la nord la sud, fiind înconjurata de 93 de km de litoral. "Insula de smarald" este un loc cu o istorie fascinanta si de o frumusete rara. Fie ca esti sportiv, iubesti natura, sau îti place viata de noapte, vei avea o larga varietate de locuri de vizitat. Ca obiective turistice amintim Muzeul Arheologic din Limenas, Muzeul Popular din Kallirachi, Muzeul Vaghis din Skala Potamias, siturile arheologice din Limenas si Alyki, castelul din Potos, manastirea Sf.Pantelimon din Skala Sotira si Arhanghelul Mihail din Alyki. Plajele insulei (Prinos, Skala Kallirachis, Skala Marion, Tripiti, Psili Amos, Potos, Pefkari, Makryammos, Crysi Ammoudia, Paradisos Beach) au un farmec aparte.
Posibilitatile de divertisment pornesc de la tavernele si restaurantele cu meniuri specifice, continua cu cluburile de noapte si barurile mici de pe faleza, cu muzica si dansuri traditionale, cu nenumaratele magazine si se termina cu posibilitatea practicarii sportului (ski nautic, surfing, scufundari, tenis, echitatie).
Locuitorii sunt deosebit de primitori, turismul insemnand pentru acestia, în primul rând, ospitalitate, fiind renumiti pentru respectul pe care îl au fata de traditiile si obiceiurile locale.

Santorini
Santorini este o insula mica, foarte frumoasa, situata in sudul complexului de insule Ciclade din Grecia. Primul sau nume a fost Strongyli (Rotund), mai tarziu a fost numit Calliste (Cea mai frumoasa), si in cele din urma Thera, in onoarea lui Theras, fiul lui Autesion (erou din Theba, descendent al lui Kadmus).
Numele Santorini insa este unul mai recent, si vine de la biserica de pe insula, inchinata Sf. Irene, numita Aghia Irini de greci si Santa Rini de marinarii straini.
In mijlocul insulei se afla un lac cu apa albastra, care s-a format pe locul unui vulcan foarte vechi care, conform legendei, a distrus continentul pierdut, Atlantis, atunci cand a erupt acum 3500 de ani, ingropind orasul antic Akrotiri (care acum este excavat) sub tone de cenusa.
Insula Santorini are doua orase, Fira si Ia, situate in zonele cele mai inalte ale insulei. Aici sunt construite hoteluri, restaurantae, baruri si o multime de alte facilitati turistice care sa mentina turistii bine dispusiatunci cand se relaxeaza intre vizitele facute la ruinele arheologice ale vechiului Thera.
Santorini are doua plaje accesibile, Perissa si Kamari, amandoua caracterizate prin nisipul vulcanic de culoare neagra.

Atractii turistice si evenimente din Santorini

Muzeul Archontiko Argyrou
Pe insula Santorini, in Cyclades, la numai 2 km de orasul Fira, se afla muzeul si casa de oaspeti Archontiko Argyrou. In 1888 George Argyros proprietar si comerciant de vinuri contrueste deasupra unei case traditionale aceasta vila neoclasica si o decoreaza cu picturi, mobilier si ornamente.
In 1985 prin decizia Ministerului de Cultura casa a fost caracterizata ca piesa de arta de o deosebita arhitectura.

Siteul arheologic AKROTIRI
Este una dintre cele mai importante asezari preistorice (Aegean). Prima asezare dateaza din Neoliticul tarziu (4 mil BC). Descoperiri arheologice indica ola un momendat asezarea ajunsese la o important nivel de dezvoltare si prosperitate, cu o vasta retea de lagaturi externe. Akrotiri avea contacte cu Creta dar de asemenea cu Cyprus, Siria si Egipt. Viata orasului cunoaste un sfarsit rapid in sec. i.Hr. in urma unui cutremur de pamant.

Thera antica
Thera antica se afla asezat in Mesa Vound, 396m deasupra nivelui marii. A fost infintat de in sec 9 BC de catre colonistii Dorieni condusi de Theras, si a continuat sa fie locuit pana la inceputul periodei Bizantine.

Zakinthos
Zakinthos este insula cea mai sudica a Marii Ionice, cu o vegetatie abundenta, dealuri, campii si munti, plantatii de masline si struguri. Poeti si compozitori renumiti au creat aici piese renumite, pictura incepe sa se dezvolte in secolul al XVII - lea, cand a fost infiintata renumita scoala de pictura. Plajele cele mai frumoase se afla in sud, aici fiind si centrul turistic al insulei. Hoteluri moderne, calitative,numeroase posibilitati de distractie si sport asteapta turistii an de an.celor carew vor sa cunoasca locurile renumite se recomanda partea de nord, unde se poate visita satul de munte Anafonitria, cu manastirile sale, Pestera Abastra, golfurile cu ramasitele vapoarelor naufragiate.


INSULA CORFU
Corfu, insula miracolelor si padurilor, in care, potrivit Odiseei lui Homer, Ulise a facut ultima oprire in drumul sau inapoi spre Ithaca. Este o insula cosmopolita, sofisticata, care combina in mod fericit relaxarea cu distractia si o intensa viata de noapte. Acoperita de plantatii de maslini, chiparosi si lamai, in plus, soarele, nisipul fin, marea albastra sunt motive irezistibile pentru care zeci de mii de turisti din intreaga lume vin si revin aici in fiecare an.
Orasul Corfu, capitala insulei, este asezat pe relicvele diferitelor civilizatii care s-au impletit aici de-a lungul timpului, creand o atmosfera unica.Orasul Corfu este o combinatie dintre Venetia si Napoli, un pic din Franta si un strop din Anglia, si bineinteles este Grecia.

ACHILLION
Palatul aflat in satul Gastouri, a fost ridicat in 1890 pentru Elizabeth (Sissy), Imparateasa a Austriei ca loc de consolare fiind folosit ca loc de odihna si relaxare in timpul verii. Mai tarziu Kaiser-ul Wilhelm al Germaniei a cumparat palatul care, fiind aproape de mare, era folosit ca loc de vacanta pentru calatoriile acestuia cu yahtul.


CRETA - Tarim al eternitatii, mereu deschisa catre Europa si Africa.
Cu plajele si stancile sale salbatice, este probabil cea mai frumoasa Insula a Greciei si cea de-a cincea ca marime din Europa, ea separand Marea Egee de Marea Libiei. Plajele cu nisip fin, scaldate de ape de culoarea turcoazului, forma alungita, diferita de restul Greciei (un lant de munti inalti care o impart in mai multe province), civilizatia minoica si vestigiile care stau marturie lungii ei istorii fac din aceasta insula cea mai cautata destinatie din Grecia. Este un paradis turistic dotat cu hoteluri de prima clasa, sate de vacanta si bungalow-uri amplasate pe malul marii sau in apropierea acestuia.

Atractii turistice in Creta
Castelul Franco
Aproximativ 11 km est de Chora Sfakion, se gaseste amplasamentul vechiului castel Franco, construit de Venetieni in 1371 ca aparare impotriva piratilor, turcilor si rebelilor Cretani.

Knossos
Knossos este locul cel mai important si cel mai cunoscut al civilizatiei Minoniene. Conform traditiei a fost locul legendarului rege Minos. Palatul este legat de senzationale legende ca ceea a Labirintului si a Minotaurului, si cea a lui Daidalos si Icar.

Phaistos
Phaistos a fost unul dintre cele mai impo\rtante centre ale civilizatiei Minoan, si cel mai bogat si puternic oras din sudul Cretei. Dupa distrugera palatului in sec. al XV - lea, orasul a continuat sa fie locuit iar mai tarziu a fost construit templul lui Rheain partea de sud a palatului vechi.

Heraklion
Iraklion (Heraklion), capitala Cretei are 1/3 din populatia insulei si este al cincilearas al Greciei. Heraklion este principala poarta de intrare pe mare sau pe calea aerului. In imprejurimile orasului se afla capodopere ale civilizatiei si artei cretane. Se pot remarca aici Zidurile si Fortul Venetiene, Fântâna Morosini, Loggia, Biserica Sf. Minas, bazarul. La 5 km de Iraklio se afla Palatul din Knossos. La 24 km est de Iraklio se afla statiunile Hersonissos, Malia, Stalidha, cu plaje bune.

Insula Naxos
Insula Naxos este cea mai mare insula din Arhipelagul Cycladelor si de departe cea mai fertila dintre ele. Este amplasata in centrul arhipelagului si a fost descoperita ca destinatie turistica de scurt timp. Plajele sale numeroase înconjoara insula, facând din aceasta o destinatie perfecta pentru iubitorii de vacante, natura, liniste si frumusete. Majoritatea celor 64 sate, sunt montane, sunt foarte cunoscute pentru climatul racoros si pentru bucataria locala.
Atractii turistice in Naxos

Castelul Chora
Turn de granita pentru protectia fortaretei (Castro)a Sanoudos in Chora. Peretele care inconjoara fortareata este pentagonal si are 3 porti. Turnul Glezos se afla langa poarta de nord-vest. Are 4 niveluri si este singurul turn din Naxos care are de asemenea a un turn rotund atasat de el.
Iria
Un loc sacru cu in care viata si activiatile oamenilor au continuat fara intrerupere inca din sec XIV - lea d.Hr. pana in zilele noastre. Este leaganul ordinului Ionic al monumentalei arhitecturii Grecesti. Sanctuarul a fost descoperit in 1982, investigat intre 1986-1996 si presentat publicului din 1992.
Portara
Primul lucru pe care vizitatorul il vede inca inainte de a debarca pe insula este Portara. Ruinele templului dedicat lui Apolo se conserva in imprejurimi, pana in zilele noastre. Costructia templului a inceput in secolul al 6-lea d.Hr. in timpul domniei tiranului Lygdamis, dar nu a fost niciodata terminat pentru ca a fost exilat de oamenii sai dupa ce a pierdut razboiul cu tiranul Samos.

Kalambaka
Kalambaka este orasul asezat sub umbra unei gigantice stanci, stanca Meteora. Aceste stanci sunt spectaculoase, se ridica parca din nimic in mijlocul unor campii plate, o ciudatenie a naturii. In varful stancilor calugarii si-au construit propriile manastiri, care sunt si astazi locuite, si unde traditiile si invataturile bizantine sunt predicate in continuare. O vizita in Kalambaca, dar mai ales la aceste manastiri fantastice, unice in lume, este ceva cu totul extraordinar, de neuitat.

Kavala
Kavala nu este doar un loc frumos, ci un oras modern cu o istorie lunga, bogata in traditii, peisaje unice, dar cel mai important - locuitorii ei atat de ospitalieri.
Neapolis (orasul nou) a fost un centru foarte important in timpul erei Macedoniene. El este de asemenea primul loc in care Sf. Paul a pasit pe pamant European cand a venit aici sa predice Cuvantul Sfant si credinta Crestina, motiv pentru care in timpul erei Bizantine a fost redenumit Christoupolis.

Paralia Katerini
In apele albastre ale Marii Mediterane care imbratiseaza Pieria si tarmurile Olimpului va asteapta Paralia, cel mai cosmopolit si luminos colt din Pieria.
In Paralia veti afla tot ce doriti: odihna, distractie, tensiune si liniste in acelasi timp, o sedere confortabila si placuta, emotii puternice care va vor insoti multi ani. Numai vizitand aceasta statiune veti intelege de ce au ales-o ca resedinta zeii Olimpului.
Plajele pitoresti si colturile foarte frumoase creaza o senzatie deosebita fiecarui vizitator, senzatia ca in aceasta regiune seninatatea peisajului si forta naturii sculpteaza imagini de neasemuit ce va invaluie ca intr-un basm.
Magazinele comerciale cu ofertele avantajoase pe care le prezinta, viata nocturna si ispitele celor mai bune localuri din Paralia, mancarurile traditionale elene, gustarile pescaresti care sunt oferite in mare varietate, va vor �imbata� de placere.

Salonic
Salonic este al doilea oras ca marime, capitala Macedoniei si a Greciei de Nord, acest oras a fost taramul lui Alexandru cel Mare, numit dupa sora acestuia, Thessaloniki, atunci cand a fost fondat in 316 i.H. Orasul este marginit de coline, fiind asezat cu fata catre Golful Thermaikos. In ciuda faptului ca este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, astazi Salonic este modern si plin de viata, mai atractiv decat Atena, cu sosele late, parcuri si piete frumoase.
In 1917 orasul a fost distrus de un incendiu masiv, si a fost reconstruit dupa aceea. Din cauza zonei predispuse la cutremure, pe care este ridicat, Salonic are cladiri joase, lucru care ii ofera un farmec aparte. Principalele piete ale orasului sunt: Platia Elefterias si Platia Aristotelous, ambele asezate in apropierea marii si animate de multitudinea de cafenele si restaurante.
Datorita faptului ca orasul a fost o lunga perioada sub dominatie otomana, aici au ramas biserici bizantine si muzee care gazduiesc artefacte si arta bizantina. Totodata, orasul are o mostenire a comunitatii crestine recente, in special manastirile renovate din apropierea Muntelui Athos.
Privit ca unul dintre cele mai frumoase muzee din Europa, Muzeul de Arheologie din Salonic, aflat langa renumitul Turn Alb, gazduieste o colectie uriasa, incluzand incredibilele comori ale mormantului lui Filip Macedon, tatal lui Alexandru cel Mare, descoperite in Vergina, in 1977.
Un alt obiectiv interesant se gaseste in Piata Dikasterion - Forumul Roman, pe doua nivele, care in antichitate reprezenta ''inima'' orasului. Acesta a fost descoperit in anul 1960 si in cadrul lui se afla un mare teatru, de altfel locul cel mai bine conservat din Forum si care inca mai este folosit ocazional, pentru concerte, in timpul verii.

Insula Rodos
Cea mai mare insula din Arhipelagul Dodecaneselor, Rhodos sau Rodos a devenit un centru regional important, multumita pozitiei sale, climatului si atractiilor naturale. Este cunoscuta ca Insula Soarelui. Pindar o mentioneaza intr-una din odele sale ca fiind nascuta din unirea zeului Helios cu nimfa Rhoda.
Insula este acoperita de un sol fertil, cu vegetatie bogata; cel mai înalt punct de pe insula este vârful Atavyros (1,215 m) situat in sud-vest.
Capitala, denumita tot Rhodos, este situata in nordul insulei si este compusa practic din trei orase: modern, antic si medieval. Orasul modern are un caracter cosmopolit, cu majoritatea cladirilor ridicate in secolul 20.Orasul antic, fondat in anul 408 I.C. se mândreste cu ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, cu Stadionul, Gymnasiumul si Teatrul. Orasul medieval este înconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Cruciati. Este împartit în doua parti inegale: micul Collachio si marele Burgo sau Hora.
Insula abunda in locuri încânt_toare si interesante, ce merita vizitate, cum ar fi Valea Fluturilor, satul Triada, lânga anticul Lalyssos (lalissos) pe vârful Filerimos, unde in secolul 15 a fost ridicata manastirea cu acelasi nume, ruinele templelor lui Atena si Zeus, Kameiros (Kamiros) si ruinele ora-ului Dorian, Kalithea cu baile termale, Koskinou, Afandou, Faliraki si Rodini.
Dincolo de toate insa, nu trebuie ratat Lindos. Contrastul intre casele de un alb stralucitor, ridicate pe cele doua plaje terasate si orasul vechi, formeaza una din cele mai uimitoare imagini din Grecia.
In sfârsit, întreaga insula este înconjurata de plaje splendide, echipate pentru relaxare si sport.
Rhodos este legata prin linii aeriene de Atena, Heraklion, Salonic, Karpathos, Kassos, Kos, Megisti, Mykonos si Santorini. Ferry-boatul leaga Rhodos de Pireu, de celelalte Dodecanese, de Cyclade, de Creta, si de insulele Egeene estice.

Atractii turistice in Rodos

Colina lui Monte Smith
Colina lui Monte Smith este locul Acropolelor anticului oras Rhodes. Parcul arheologic se desfasoara verde si frumos continand teatrul Elenistic contruit in sec. al III -lea i.Hr., unde aveau loc evenimente atletice.
Ele erau parte a unui festival tinut in cinstea zeului Ilios.

Palatul cavalerilor SF Ioan
Palatul a fost construit de catre cavalerii Sf Ioan de Ierusalim pe locul unei fortarete Bizantine din sec. al XVII - lea. Dupa parasirea lui in timpul ocupatiei turcesti, a fost puternic distrus de explozia unei magazii de pulbere. Restaurarea palatului a avut loc intre anii 1937 si 1940 cand cladirea a fost impodobita cu picturi murale.

Valea Fluturilor
Valea Fluturilor este un ecosistem unic in lume prin faptul ca a supravietuit neatins.
Valea se afla de-a lungul raului Pelekanos, care isi datoreaza existenta unor mici si rapide cascade.


Activitati recomandate

Salonic
Al doilea oras ca marime din Grecia si principalul centru administrativ al regiunii nordice, orasul are o istorie care dateaza de peste 4000 de ani, care se mai vede si astazi in numeroasele monumente, vestigii si edificii din toate epocile care s-au succedat. Impartit cultural si geografic, Salonic are cate ceva de oferit pentru fiecare. Cele mai importante atractii sunt Turnul Alb (principalul reper turistic al orasului), esplanada de-a lungul golfului Thermaikos, animata si impanzita de magazine, banci, taverne si baruri moderne, Muzeul de Arheologie si Muzeul Bizantin, Arcul lui Galerius, Biserica Sf. Dumitru, centrul vechi, Piata Modiano.

Muntele Athos
O calatorie minunata de o zi cu yahtul pe apele limpezi ale Marii Egee, in jurul Muntelui Athos, prilej de a admira o parte din manastirile marete imprastiate intre crestele muntilor. Buna ocazie pentru fotografii si posibilitati de plaja pe puntea vasului.

Meteora
Unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Grecia, complexul monahal de la Meteora ofera privelisti unice Manastirile construite pe varful stancilor abrupte, inaltandu-se parca in vazduh, erau pana acum opt decenii accesebile de catre calugari doar trasi de funie, astazi turistii le pot vizita urcand cele cateva zeci de trepte sapate in munte. Posibilitatea opririi in Kalambaka la renumitele ateliere de icoane.

Waterland
Parcul acvatic este situat langa Salonic si e recomandat pentru cei pasionati de aventuri extreme si dornici de senzatii tari. Numeroase tobogane pentru diverse categorii de varste. Cei cu inima slaba se pot relaxa facand plaja si baie in piscinele complexului.

Croziera in Golful Toroneos
O neuitata aventura pe mare, cu dejun pescaresc, plaja si baie in locurile cu cele mai limpezi ape, insotiti la bord de muzica greceasca si dansuri traditionale. Posibilitati de snorkeling.

Scuba Diving
Descoperiti bogata fauna si flora a Marii Egee cu echipamente adecvate pentru scufundari. Cursuri de minimum o zi, accesibile atat incepatorilor cat si profesionistilor.

Alte informatii

Transport
Majoritatea locurilor de pe insula sunt accesibile cu transportul local, dar este recomandat sa se Inchirieze o masina, cu care se poate explora In voie insula.

Cumparaturi
Magazinele sunt in general deschise dimineata si dupa-amiaza pana seara tarziu. Bancile si oficiile postale au program mai scurt. In majoritatea statiunilor, magazinele sunt deschise si la sfarsit de saptamana.

Bacsis
Bacsisul este inclus in majoritatea facturilor de la restaurante si hoteluri, dar se obisnuieste sa se mai lase cca. 10% din totalul consumatiei. Personalul hotelurilor si taximetristii primesc de obicei bacsis.
Bucataria nationala
Sunt preferate bucatele grase, condimentate generos. Carnea de oaie si cea de vita sunt baza multor bucate nationale. Carnea de porc si cea de pasare cedeaza mult in fata acestora. Pentru prajitul bucatelor se foloseste in exclusivitate uleiul de masline.
In restaurantele internationale meniul este oferit in doua limbi. In restaurantele mici si in taverne deseori se permite alegerea bucatelor direct de la bucataria localului. Cele mai populare bucate ale bucatariei traditionale grecesti sunt: "avgolemono" – supa de orez cu oua si lamaie; "domates hemistes" – tomate coapte, umplute cu orez si carne; "garides" – crevete, omari; "calamarakia" – calmari; "melitsanes" - vinete; "taramosalata" – salata din icre de peste.

Formalitati de intrare
Este interzis importul plantelor vii, cu tot cu sol.
Este interzis exportul obiectelor cu valoare istorica si culturala.


Surse:
http://www.turism.md/rom/countries/62

http://harta.infoturism.ro/Europa/Grecia/Grecia.php?country=Grecia

http://www.hartionline.ro/tari/grecia.html

http://ro.wikipedia.org/wiki/Grecia

Alte informatii din GreciaGhiduri turistice ale destinatiilor din Grecia

Agistri
Alexandroupolis
Alykanas
Atena
Athos
Benitses
Chania
Corfu
Corinth
Creta
Dassia
Delphi
Gouvia
Halkidiki
Hanioti
Heraklion
Ixia
Kalambaka
Kassandra
Kavala
Kefalonia
Kontokaly
Kos
Lesvos
Loutraki
Mykonos
Nei Pori
Neos Panteleimonas
Olympia
Olympic Beach
Paralia Katerini
Paros
Patra
Peninsula Sithonia
Pireu
Platamonas
Rhodos
Salonic
Samos
Santorini
Sidirokastro
Skiathos
Thassos
Zakynthos

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata