Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghiduri turistice din Germania

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Republica Germania
Forma de guvernamant: republica federala
Suprafata: 357.000 kmp
Populatia: 81.770.000 locuitori
Limba oficiala: germana
Religie: 40% protestantism, 35% catolicism, neoprotestantism
Capitala: Berlin
Moneda: euro
Ziua nationala: 3 octombrie
Fus orar: GMT +1/+2
Domeniu Internet: .de
Prefix telefonic: 00 49

Aşezare geografică
Germania este situata in partea central-vestica a Europei. Se învecinează cu nouă ţări europene si are ieşire directă la Marea Baltică şi la Marea Nordului. Face parte din organizaţii internaţionale importante precum Consiliul Europei (1951), CEDO, Uniunea Vest-Europeană (1954), NATO (1955), Uniunea Europeană (1957), ONU (1973), OSCE şi din zona euro. Din punct de vedere economic, Germania este una dintre cele mai solide si mai puternice din lume.

Vecini
Marea Nordului, Danemarca si Marea Baltica – la nord, Polonia si Cehia – la est, Austria si Elvetia – la sud, Franta, Luxemburg, Belgia si Olanda – la vest.

Relieful
Relieful este bogat, exista toate formele de relief: munti si podisuri (Alpi, Harz, Sistos Renan, Jura Suaba, Padurea Bohemiei, Padurea Neagra) si campie (Campia Germaniei de Nord, Platoul Bavariei, Valea Dunarii).

Clima
Germania are o climă temperată, cu o temperatură medie anuală de 9 °C. Temperatura în ianuarie variază de la -6 °C până la 1 °C, în timp ce temperatura lunii iulie variază între 16°C şi 20°C. Precipitaţiile sunt mai mari în sud, unde se înregistrează majoritar în formă de nea.

Cultura
Contribuţiile germane la cultura mondială sunt numeroase. Germania a fost locul de naştere al renumiţilor compozitori Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms şi Richard Wagner; poeţii Johann Wolfgang von Goethe şi Friedrich Schiller; filosofii Immanuel Kant, Georg Hegel, Karl Marx sau Friedrich Nietzsche; de asemenea, oameni de ştiinţă de calibrul lui Albert Einstein sau Max Planck.

Turismul
Turistic, Germania este o tara culturala, cu numeroase castele , manastiri, centre importante in Dresden, Leipzig si Weimar. Este una dintre cele mai populare destinatii turistice, desi in cea mai mare parte reconstruita in urma razboiului, ofera un peisaj parca neschimbat de secole, iar renumitele castele isi pastreaza aerul medieval.

Atractii turistice
Berlin
Capitala verde, cu palate, parcuri înconjurate de paduri si canale, cu renumita Poarta Brandenburg, cu a sa coroana Quadriga, cu peste 170 muzee si galerii de arta, teatre, opere, peste 7000 de puburi si restaurante, o viata de noapte activa, renumitul bulevard Ku'damm cu magazine însirate pe 3 km. Festivalul International de Film de la Berlin aduna în fiecare an cei mai renumiti actori, veniti pentru a castiga „Ursul de Aur”.

Bavaria
Cea mai mare si renumita regiune din Germania ofera o mare o provocare: peisaje si drumuri alpine de o frumusete care iti taie respiratia, statiuni termale renumite, orase istorice, medievale in care timpul parca a ramas pe loc, atractii naturale precum Zugspitze, Passau, locul in care Dunarea, Inn si Ilz se intalnesc in acelasi punct, festivaluri si sarbatori traditionale. Iar preparatele bavareze insotite de una dintre cele mai bune beri din lume, sunt suficiente pentru a alege o vacanta in Germania.

München
Este capitala Bundeslandului Bavaria (Bayern) din Germania şi al treilea oraş ca mărime din Germania, după Berlin şi Hamburg, cu o populaţie de cca. 1,26 milioane (2001). Se află pe râul Isar. În München se află sediile centrale a companiilor germane Allianz AG, a producătorului de maşini BMW şi a firmei de înaltă tehnologie Siemens AG.

Obiective turistice
Munchen este o destinaţie turistică populară, fiind numită capitala secretă a Germaniei. Piaţa Marienplatz (numită după o coloană ce se găseşte în centrul său), cu noua si vechea Primarie, atragatorare prin turnurile lor, figurează scene medievale. Peterskirche este cea mai veche biserică din centru. Totuşi catedrala Frauenkirche este cea mai faimoasă biserică din centrul oraşului, prin arhitectura medievală spectaculoasa. Înăltimea turnurilor sale, 99 m, limitează începând din 2004, noile clădiri ale oraşului.

Cele mai importante muzee de arta ale orasului sunt: Alte Pinakothek, Neue Pinakothek şi Pinakothek der Moderne.

Alte atracţii turistice faimoase sunt Statuia Bavariei, Grădina Englezească (Englischer Garten), o grădină din centrul oraşului ce conţine o secţiune nudistă, Muzeul de Ştiinţă (Deutsches Museum), şi Rathaus-Glockenspiel, un ceas ornat care mişcă figurine în vârful primăriei. Probabil cea mai faimoasă atracţie a cetăţii este Oktoberfest, o sărbătoare a berii care se desfasoara timp de două săptămâni, de la sfârşitul lui septembrie şi începutul lui octombrie, în fiecare an.

Alte clădiri faimoase din München includ Frauenkirche (Catedrala Doamnei Noastre) şi Olympiaturm (Turnul Olimpic, o staţie de transmitere TV şi radio).
Olympiaturm aminteşte de masacrul din München, care a avut loc în timpul olimpiadei de vară din 1972, ce a avut loc în oraş, în care terorişti ai grupului terorist palestinian "Septembrie Negru" au luat ostatici membri ai echipei olimpice a Israelului. O tentativă de salvare din partea guvernului vest - german nu a avut succes, finalizandu-se cu moartea ostaticilor israelieni, a 5 din terorişti şi a unuia dintre ofiţerii germani de poliţie. Finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1974 a avut loc în acest oraş.

Lângă München se afla Palatul Nymphenburg, fosta resedintã de vara a principilor si regilor Bavariei, unul dintre cele mai mari palate domenii construite in stil baroc tarziu din Germania.

Alte atractii:
Karlsplatz , fantana Richard Strauss, Marienplatz , turnul Alter Peter , Parlamentul Bavarez, Teatrul National , celebrul parc din Munchen, Chiemsee - cel mai mare lac din Bavaria.

Munchen – Castelele Bavariei
Castelul Neuschwanstein este conceput nu de un arhitect, ci de un decorator de teatru, asa se explica partial decoratiunile sale de aur si picturile exagerate. Regele Ludovic nu a locuit in castel decat 170 de zile. In Sala Trandafirilor, Ludovic al II-lea a prezentat spectacole cu scene din Tannhauser . Castel de poveste el a servit si ca decor si pentru Walt Disney, pentru “Frumoasa din padurea adormita”.
Castelul Hohenschwangau de langa Fussen, initial un castel medieval, reconstruit apoi de printul Maximilian al Bavariei in stil neogotic, a fost locul unde Ludovic al II-lea si-a petrecut o mare parte a tineretii.
Castelul Linderhof este un castel elegant, cu elemente de baroc si rococo, cu camere de un fast sufocant, cu “masa fermecata” din sufragerie, luata din povestea fratilor Grimm, cu gradini superbe.

Ambasade
Ambasada Romaniei in Germania
Adresa: Botschaft von Roumanien Legionsweg 14, 53117 Bonn 1
Telefon: 00 49 683 80; 683 90
Fax: 00 49 680 247

Ambasada Germaniei in Romania
Adresa: Bucuresti, Str. Rabat nr. 21
Telefon: 021/230.25.80; 021/230.26.05
Fax: 021/230.58.46


Surse:

http://harta.infoturism.ro/Europa/Germania/Germania.php?country=Germania

http://www.hartionline.ro/tari/germ.html

http://ro.wikipedia.org/wiki/Germania

http://www.cmbtravel.ro/index.php?page=ghid_tara&id_list%5Bid_continent%5D=1&id_list%5Bid_tara%5D=11

http://www.colibri.ro/result_detail.php?id_excursie=57

Alte informatii din GermaniaGhiduri turistice ale destinatiilor din Germania

Berlin
Bonn
Dresda
Dusseldorf
Frankfurt
Garmisch Partenkirchen
Hamburg
Hanovra
Koln
Munchen
Nurnberg
Oberlahr

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata