Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghid turistic si obiective turistice Saint Tropez

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Ţară: Franţa
Departament: Var
Guvernare – Primar: Jean-Pierre Tuveri
Suprafaţă – Total: 11,18 km²
Altitudine: 0m - 113 metri n.m.
Populaţie (2005): 5,635 locuitori
Densitate: 504 loc./km²

Aşezare geografică
Saint-Tropez este un oraş în Franţa, în departamentul Var, în regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur, pe ţărmul Mării Mediterane. Are aproximativ 6 mii de locuitori. Este una din cele mai renumite staţiuni de pe Coasta de Azur. La Saint-Tropez se află muzeul Annonciade cu una din cele mai bogate colecţii de tablouri ale impresioniştilor francezi.

Originea numelui şi istoria
Numit Athenopolis de către greci, Heraklea de către romani, oraşul Saint-Tropez îşi datorează numele călugărilor abaţiei St. Victor de Marsilia, care au botezat locul ce se afla în posesia lor, ca San-Tropes.
Aceştia au construit acolo o capelă numită Sancti Tropetis, în memoria martirului Tropetius sau Tropes. Acesta a fost intendentul lui Nero şi a fost martirizat şi decapitat în anul 68, corpul lui fiind lansat pe apă alături de un cocoş şi un câine şi, se spune, că a ajuns până în zona unde se află localitatea.
Saint-Tropez a fost locuit încă din anul 599 i. Hr de către greci, mai apoi de romani şi mai apoi de franci. Fiind un punct martim important pe harta lumii, acesta se dezvoltă rapid, iar la începutul secolului XX, portul devine cunoscut graţie lui Guy de Maupassant şi Paul Signac.
Celebritatea şi-a câştigat-o graţie unei starlete, Brigitte Bardot, care în anii’50-60 venea des la Saint-Tropez şi îşi făcea apariţia în costume de baie sumare. Imaginea cu ea pe plajă a făcut înconjurul lumii.

Climă
Saint Tropez se încălzeşte la soare la propriu, climatul de pe Riviera Franceză este cunoscut pentru temperaturile moderate şi plăcute. În timpul verii, când cerul este albastru şi temperatura aerului atinge valori maxime, plajele sunt luate cu asalt de turişti care se relaxează şi se bronzează.
Climatul în luna iunie este cald, iar temperaturile cresc vizibil în lunile iulie şi august, fiind influenţate de Marea Mediterană. În iulie şi august, temperaturile medii sunt de 27°C şi pot ajunge chiar la 30°C.

Atracţii turistice
Activitatea principală a locuitorilor şi a turiştilor este, cum era de aşteptat, uitatul după oameni. Vara, vizitatorii se aşază la o cafea şi se uita după lume celebră sau aşteaptă să fie ei văzuţi. Aşteaptă ocazia de a se fotografia cu vedetele.

Portul
Zona portului are o faleză de o lăţime excelentă pentru plimbare. Zumzăitul scuterelor este ceva mai deranjant, însa multitudinea de terase, cafenele şi baruri te invită doar să te bucuri de atmosferă. Portul este plin ochi de ambarcaţiuni de la cele mai sărăcăcioase şi mai mici, până la cele mai luxoase şi mai spaţioase. Din anumite unghiuri aproape că nu se vede albastrul mării, densitatea de bărci sau yachturi este atât de mare, încât o perdea de catarge îţi diminuează considerabil vizibilitatea asupra peisajului.

Regata din port
În fiecare an, în luna octombrie, în port este ancorată o regată. Cu aceasta ocazie, în port mai apar şi iahturile clasice, unele cu lungimi de peste 50 de metri. Toată lumea se adună ca la spectacol, unii stau în oraş, alţii sunt în trecere spre Nisa, Marseille sau Cannes.

Plajele
Când vine vorba de plaje, cele mai bune sunt considerate cele de pe coastă în Baie de Pampelonne, la sud de Saint Tropez. Aici sunt 5 km de ţărm, e locul ideal pentru plajă şi pentru bronzat. Unele plaje sunt şic şi oferă spectacole de modă pe plajă, iar altele sunt liniştite şi relaxante, având cafenele chiar la marginea apei.

Clădirea jandarmeriei este aproape ca în film, arată în stilul anilor '50 şi are un element de autenticitate: o maşină exact ca aceea cu care jandarmul Cruchot alerga femeile pe plajă, era o maşină pătrăţoasă galbenă sau portocalie, 4×4, fără uşi, fără geamuri. Maşinile de epocă văzute în timpul plimbării se încadrează perfect în tipologia Saint-Tropez-ului, iar domnii cu păr alb deschid galant portiera doamnei sau domnişoarei blonde din dreapta.

Sărbătoarea Petite Bravade la Saint Tropez
În fiecare an, pe 15 iunie, locuitorii din Saint Tropez sărbătoresc rezistenţa lor eroică în faţa atacului spaniolilor din 1642. Pentru aceasta, locuitorii îmbracă costume de epocă sau îşi poartă sfinţii patroni ai oraşului şi îi opresc la fiecare răspântie. În amintirea atacului spaniol, trag de zor cu muschetele! Zgomotul infernal făcut de zecile de arme încărcate cu fulimicoton zguduie ferestrele pe o rază de un kilometru în jurul pieţei centrale şi se aude înainte de intrarea în portul - acum – turistic.

De vizitat: cartierul vechi (cu izul său monegasc), fortăreaţa, portul, colinele din jur de unde se vede golful St. Tropez, micile cafenele din port, restaurantul hotelului Byblos.

Excursii în împrejurimi: Cogolin, Les Maures (colinele împădurite cu pini aflate la doar 5 km, unde se găseşte aşa-zisul aeroport şi unde s-au filmat urmăririle cu actorul Loius De Funes şi maşina 2CV),
Ste Maxime, staţiunea cu specific "geriatric" de pe partea de vest a golfului St. Tropez.

Aeroport
Aeroportul din Nisa este este cel mai apropiat şi mai aglomerat din St. Tropez cu numeroase rute. Este al doilea aeroport aglomerat din Franţa, după Paris, cu aproape 10 milioane de pasageri pe an.
Sunt zboruri zilnice directe către Europa de Sud, de Nord, Centrală, spre Africa de Nord, de Est, spre Statele Unite ale Americii şi Canada. Acestea asigură legătură dintre Riviera Franceză şi restul lumii.
Odată ce ai ajuns la la Nisa, aeroportul este chiar în centrul oraşului, de unde puteţi lua autobuze, trenuri sau vapoare spre Saint Tropez.

Alte informatii din Saint TropezGhiduri turistice ale destinatiilor din Franta

Avignon
Bordeaux
Caen
Cannes
Chamonix
Flaine
Grenoble
Juan les Pins
Lyon
Marsilia
Nisa
Paris
Saint Tropez
Strasbourg
Tignes
Toulouse
Val D Isere
Versailles

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata