Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghid turistic si obiective turistice Grenoble

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Ţară: Franţa
Departament: Isère
Guvernare - Primar Michel Destot
Suprafaţă: 18,30 km²
Altitudine: 204m - 600 metri n.m.
Populaţie: (2006) 185,000 locuitori
Densitate: 8,638 loc./km²

Aşezare geografică
Grenoble este un oraş în Franţa, prefectura departamentului Isère, în regiunea Ron-Alpi. Aici au avut loc Jocurile Olimpice de iarnă din 1968.

Istorie
De-a lungul istoriei, Grenoble, s-a remarcat prin acte de vitejie ale de cetăţenilor săi în timpul importante evenimente istorice. Astfel, în timpul Războiului de o Sută de Ani, nobilimea a participat la războaiele împotriva Marii Britanii şi a aliaţilor ei. De asemenea, în timpul războaielor din Italia, ea nobilimea s-a distins sub masca Bayard, cavaler "fără teamă şi fără reproş".
Acelaşi curaj şi eroism s-a simţit în Grenoble când au apărut premisele Revoluţiei Franceze în 1788. Populaţia a fost mobilizată să-şi apere parlamentarii, prin atacarea trupelor regale, care preluaseră controlul statelor Vizille (în aceste state nobilimea se opunea reformelor). Barnave Antoine şi Jean-Joseph Mounier au fost cei doi actori celebri din Grenoble în timpul revoluţiei.
Grenoble, de asemenea, s-au remarcat în timpul celui de al doilea război mondial, prin actele de rezistenţă ale locuitorilor împotriva ţărilor care voiau să-şi mărească expansiunea. După sosirea armatei germane în 1943, ciocnirile au devenit din ce în ce mai violente (atacuri, arestări). În 1944 oraşul a fost proclamat membru al Ordinului de eliberare de Generalul de Gaulle, datorită rezistenţei locuitorilor săi

Climă
Grenoble şi suburbiile sale beneficiază de un climat puţin atipic, care se manifestă la cele mai mari altitudini. Iarna, temperaturile pot scădea până la -5 grade Celsius, iar vara oraşul înregistrează temperaturile cele mai ridicate din ţară – peste 35°C. Munţii din jur formează o barieră, iar căldura devine apăsătoare din cauza lipsei de aer.
Clima este semi-continentala, dar cu influenţe diferite (de munte şi mediteraneene (sunt furtuni, iar vremea e capricioasă).
În timpul anului, vremea se aseamănă cu cea din Toulouse. Într-adevăr, pot exista perioade lungi în care soarele domină, dar acestea sunt compensate de perioade cu precipitaţii masive.

Atracţii turistice
De să vizitezi Grenoble?
1. Pentru un gheţar. În staţiunea Deux Alpes din apropierea oraşului se schiază atât vara, cât şi toamna pe unul dintre cei mai întinşi gheţari schiabili din Europa. Datorită zăpezii de foarte bună calitate precum şi a lipsei de crevaşe din acest gheţar, partiile de la Grenoble sunt preferate de către majoritatea francezilor şi nu numai.
2. Pentru adrenalina la extrem. Pârtiile se întind pe 25 de kilometri, împărţiţi în 100 de piste care satisfac toate gradele de dificultate. Sunt amenajate excelent şi urcă pâna ceva mai sus de 3.500 de metri. Accesul se face cu o telecabina, un funicular subteran, precum şi cu mai clasicele teleschiuri.
De asemenea, ai posibilitatea să înveţi să schiezi. Zilnic se formează grupe de schiori începători, conduse de antrenori cu experienţă. Nici schiurile nu sunt o problemă. În cazul în care nu vii echipat de acasă, găseşti numeroase magazine de unde poţi închiria sau cumpăra tot ce ai nevoie pentru o vacanţă la schi. Ai de ales între preţuri pentru toate buzunarele.
3. Pentru Mont Blanc. De pe majoritatea pârtiilor, vei avea o panoramă splendidă asupra celui mai înalt vârf din Europa. Nu îţi mai rămâne decât să faci poze.
4. Pentru Bastilia. În zilele în care iei o pauză de la schi, în mod sigur nu te vei plictisi în Grenoble. Vei avea ocazia să descoperi un pitoresc orăşel de provincie care pulsează de cultură şi veselie. După cum singur ţi-ai dat seama, celebra închisoare nu lipseşte nici din Grenoble. În acest caz, Bastilia este, de fapt, o fortăreaţă care a servit drept punct strategic în secolul trecut. precum şi cel mai vast ansamblu arhitectural militar din secolul al XIX- lea.
Zidurile vechi ale cetăţii se zăresc din oraş, dar nu te lăsa păcălit/ă! Ai nevoie de cel puţin o oră de urcuş pentru a ajunge la Bastilia. În cazul în care nu te pasionează plimbările pe munte, dar îţi place să zbori, este indicat să iei "Les Bulles" (Bulele). Aşa a fost alintată telecabina din Grenoble. Chiar are formă de bule. Ajuns sus, evident, te întampină panorama oraşului. În primul rând observi cele trei imense turnuri care sunt un fel de emblemă pentru Grenoble, înalta catedrală Notre Dame, râurile Drac şi Isere şi nu în ultimul rând, cele trei lanţuri de munţi care înconjoară oraşul.
5. Pentru Stendhal, marele scriitor francez. Autorul celebrului roman "Roşu si negru" s-a născut la Grenoble. L-a criticat şi l-a urât toată viaţa, însă faţa oraşului s-a schimbat simţitor în timpul acestor veacuri care ne despart de Stendhal. Nu ar fi o idee rea să îţi rezervi o zi şi pentru cultură şi să vizitezi muzeul închinat lui sau liceul care îi poartă numele. La intrarea acestuia, te aşteaptă Orologiul Solar. Datează din 1673 şi încă funcţionează perfect. Nu are baterii, ci depinde de soare. Exact ca în secolul al XVII-lea.
În centrul vechi ai ocazia să vezi vechile ruine care înconjurau oraşul precum şi locuinţe din secolul al XVII-lea. În cazul în care îţi place arta, nu rata ocazia să vizitezi Musée Grenoble, unde vei descoperi chiar şi tablouri de Picasso. Arta contemporană o întâlneşti la Le Magasin Centre National d'Art Contemporain care este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai complete muzee de artă contemporană din Franţa. Şi, foarte important, nu uita să te plimbi prin cele doua pieţe principale (Place Sainte-Claire şi La place Grenette) unde a început Revoluţia Franceză.

Aeroport
Aeroportul Grenoble este un aeroport mic din Franţa. Aeroportul este situat în apropiere de Grenoble. Grenoble este o destinaţie potrivită atât pentru vizitarea obiectivelor turistice cât şi pentru activităţi specifice anotimpului alb. Codul IATA folosit pentru a desemna acest aeroport este GNB. Aeroportul are un singur terminal.
Aeroportul Grenoble este utilizat de companiile aeriene low cost în principal pentru rutele internaţionale. Printre companiile care zboară către GNB se numără Air Southwest, easyJet, Ryanair, Thomas Cook Airlines, Transavia şi Wizz Air. În total sunt 6 companii aeriene low cost care zboară către GNB.

Alte informatii din GrenobleGhiduri turistice ale destinatiilor din Franta

Avignon
Bordeaux
Caen
Cannes
Chamonix
Flaine
Grenoble
Juan les Pins
Lyon
Marsilia
Nisa
Paris
Saint Tropez
Strasbourg
Tignes
Toulouse
Val D Isere
Versailles

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata