Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghid turistic si obiective turistice Chamonix

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Ţară: Franţa
Departament Haute-Savoie
Guvernare- Primar Eric Fournier
Suprafaţă: 249,46 km²
Altitudine: 995m - 4.807 metri n.m.
Populaţie (1999): 9,830 locuitori
Densitate: 40 loc./km²

Aşezare geografică
Numit Chamonix în limbajul curent, oraşul se situează în partea de nord a Alpilor, la poalele Masivului Mont-Blanc, foarte aproape de punctul comun de frontieră dintre Franţa, Elveţia şi Italia. Chamonix Mont-Blanc este a patra comuna ca mărime din Franţa, având o suprafaţă de 245 km². Vârful Mont Blanc (4808,75 m) se situează pe teritoriul comunei învecinate, Saint-Gervais-les-Bains, foarte aproape de graniţa dintre cele două. În localitate se află mai multe vârfuri care depăşesc 4000 m: Piscul Verde (l'Aiguille Verte), Marii Jorasses (les Grandes Jorasses), Dintele Uriaşului (la Dent du Géant), Muntele Blestemat (le Mont Maudit) şi Muntele Alb din Tacul (le mont Blanc du Tacul). Localitatea Chamonix se află la graniţa cu Elveţia şi Italia.

Clima
Chamonix are un climat temperat, lunile de vară sunt plăcute, în timp ce lunile de iarnă sunt friguroase. Lunile ideale pentru a merge în Chamonix sunt martie şi septembrie.

Ski Chamonix
Este o staţiune de referinţă a Alpilor francezi numită şi "Capitala alpinismului". A fost fondată în 1741, odată cu începutul expediţiilor montane. Dominată de vârful Mont - Blanc, numit şi „acoperişul Europei“, staţiunea este una din cele mai vizitate locuri ale lumii. Panorama celor mai înalte piscuri din Europa şi existenţa gheţarilor de aici este unică. Cu 150 km de pârtii de ski, din care 42 km pentru ski fond, staţiunea va oferă toate facilităţile pentru practicarea sportului de iarnă: patinaj artistic si de viteza, hochei, alpinism, şcoli de ski şi snowboard. Aşezat la 1035 m altitudine şi cu posibilităţi de schiat cu plecare de la 3842 m altitudine, Chamonix oferă pârtii pentru tot felul de schiori, de la începători până la avansaţi. Dupa o zi de schiat, pentru toţi cei care încă mai au puteri, există posibilităţi de: înot, tenis, squash, fittness precum şi alte activităţi sportive.
Domeniul schiabil: Mont Blanc / Chamonix
Altitudinea până la care se schiază: 1035 m
Lungime piste (km): 150
Instalaţii pe cablu: 30

Atracţii turistice
Dacă nu faci parte din categoria schiorilor avansaţi, în cautare de pârtii extreme, poţi totuşi să experimentezi măcar o parte din ceea ce înseamnă La Vallée Blanche, şi, în special punctul de pornire, L’Aiguille de Midi. Este vârful din apropierea lui Mont Blanc, cu o altitudine de 3842 de metri, unde aerul rarefiat şi tare de munte este echivalentul unei beri băute pe nerăsuflate. Dupa ce te-ai pozat obligatoriu cu plăcuţa care indică altitudinea ş ai admirat peisajele ce îţi taie respiraţia, te poţi odihni în timp ce guşti delicatese montane la restaurantul aflat aici şi îţi poti cumpăra cu doar 1 euro certificatul care atestă ca ai fost la această altitudine.
Un alt loc obligatoriu de vizitat în timpul unei vacanţe în Chamonix este Marea de gheaţă, "Mer de Glace", un fenomen natural extrem de impresionant. Pentru a ajunge aici poţi fie să iei trenuleţul ce aminteşte de vremurile de demult, din gara special amenajată în centrul staţiunii, fie să alegi calea extremă, prezentată mai sus, de a schia pe Valee Blanche, care te va aduce in acelasi loc.
Dacă alegi călătoria cu micul tren roşu, nu te va dezamăgi. Funicularul, dat în folosinţă în 1908, este prima atracţie turistică din regiune. La capătul unei călătorii nu foarte lungi, vei ajunge la gara Montenvers, situată la 1913 metri. Aici, la o ceaşcă cu vin cald sau o specialitate locală, servite fie la cafeneaua, fie la restaurantul din preajma micii gări, poţi admira cele mai prestigioase vârfuri din zonă: Les Drugs (3754m), Les Grands Jorasses (4205m) şi Aiguille du Grepon (3482m). Imediat, în apropiere poţi să iei gondola care te va duce să vizitezi o altă atracţie turistică, şi anume Grota de Gheaţă de la baza gheţarului La Mer de Glace. Grota se resculptează în fiecare an şi adăposteşte o expoziţie montană şi opere de artă sculptate, de asemenea, în gheaţă.
Seară de seară, Chamonix oferă turiştilor experienţe culinare inedite. Întreg centrul pietonal al oraşului este plin de restaurante, mai multe categorisite cu celebrele stele Michelin, în care vei putea degusta specialităţi din zonă, iar mirosul celui mai popular ingredient, brânza, s-ar putea să îţi rămână bine întipărit în amintire. Daca ai nevoie după o zi de schi de un pic de terapie prin shopping, Chamonix nu te va dezamăgi nici la acest capitol. De-a lungul aleilor din centru, numeroase magazine, mai mult sau mai puţin luxoase, îşi asteaptă clienţii.Printre ele,se remarcă magazinele de suveniruri, de unde poţi să-ţi decorezi de fapt întreaga casă. Un popas obligatoriu în timpul unei sesiuni de shopping este şi un mic magazin cu delicatese regionale, inclus, de asemenea, în vestitul ghid Michelin.

Alte informatii din ChamonixGhiduri turistice ale destinatiilor din Franta

Avignon
Bordeaux
Caen
Cannes
Chamonix
Flaine
Grenoble
Juan les Pins
Lyon
Marsilia
Nisa
Paris
Saint Tropez
Strasbourg
Tignes
Toulouse
Val D Isere
Versailles

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata