Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

de la 104 Euro + 95 Euro!
vezi toate alertele

Ghid turistic si obiective turistice Berna

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Aşezare geografică
Berna este capitala Elveţiei şi totodată capitala cantonului Berna. Berna se află în câmpia Elveţiei, aproximativ în centrul ţării. Peisajul din împrejurimi a fost format de gheţari în timpul ultimei glaciaţii. Este situată la o altitudine de 542 metri, iar doi munţi se află la marginea oraşului: Muntele Gurten cu o altitudine de 858 metri şi muntele Bantiger cu o altitudine de 947 metri. Centrul oraşului Berna este aşezat pe o peninsulă formată de râul Aare, dar din secolul XIX cartiere noi s-au format dincolode râu, care sunt accesibile prin poduri înalte.
Distanta intre Berna si Zurich este de 123 km, iar intre Berna si Geneva, 155 km.

Clima
Temperaturile in Berna se situeaza intre -5 grade Celsius in lunile de iarna, si 20 grade Celsius vara, in lunie iulie-august.

Atracţii turistice
După un incendiu în 1405, în care oraşul a fost distrus în mare parte, a fost reconstruit din molasă. Culoarea verzuie a clădirilor din centrul oraşului este tipică pentru Berna. Centrul medieval a fost dealtfel pus pe lista UNESCO a Patrimonului Cultural Mondial şi include trotuarele acoperite (arcade) şi fântâni decorate cu statui.

Alte monumente importante sunt: Zytglogge, un turn medieval cu un ceas foarte elaborat cu păpuşi care se mişcă, Münster, o catedrală gothică din secolul XV şi primăria din acelaşi secol. Încă din secolul XVI se găseşte la Berna o groapă cu urşi, care se află dincolo de podului Nydegg. Bundeshaus, palatul parlamentului, care a fost construit între 1852 şi 1902 poate şi el fi vizitat. Faimos este şi cel mai scurt funicular public din Europa, lung de 106 metri, care face legătura între Bundeshaus (palatul parlamentului) şi cartierul Marzili.

În afară de monumente, oraşul Berna mai oferă parcul zoologic Dälhölzli, grădina cu trandafiri Rosengarten (care a fost un cimitir înainte să fie transformată în parc în 1913), şi piscina Marzili, situată direct în râul Aare.

Aeroport
Puţin în afară oraşului se află un mic aeroport, Bern-Belp, care oferă câteva zboruri internaţionale (mai ales înspre Germania şi Austria).

Alte informatii din BernaGhiduri turistice ale destinatiilor din Elvetia

Adelboden
Berna
Davos
Geneva
Lugano
St. Moritz
Zurich

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata