Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghiduri turistice din Bulgaria

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Republica Bulgaria
Forma de guvernamant: republica
Suprafata: 111.000 kmp
Populatia: 8.720.000 locuitori
Limba oficiala: bulgara
Religie: 89% crestinism; 10% islamism; catolicism, mozaism
Capitala: Sofia
Moneda: leva bulgara
Ziua nationala: 3 februarie
Fus orar: GMT +2
Domeniu Internet: .bg
Prefix telefonic: 00 359

PROMO

Municipalitatea Blagoevgrad a participat la Târgul de Turism TTR – București, România.

Municipalitatea Blagoevgrad și-a prezentat pachetele turistice corespunzând Proiectului Valea Struma la Târgul de Turism al României care a avut loc în perioada 13-16 Martie 2014, în București, România. Participarea la acest târg internațional a făcut parte din Proiectul Valea Struma care este realizat în colaborare de către municipalitățile Blagoevgrad, Simili și Kocherinovo.
Vizitatorii și profesioniștii din domeniul turismului au fost familiarizați cu oferta inclusă în cele patru pachete turistice reunite sub sloganul ”Simte magia Văii Struma”, adică Patru Munți în jurul Văii Struma; Dansul mimilor; Valea Struma și Stâlpii Credinței. Toate aceste pachete au fost dezvoltate în cadrul proiectului. Pachetele se adresează persoanelor de toate vârstele, iar obiectivele trusitice ale regiunii celor trei municipalități care participă la proiect sunt incluse în acestea. Un număr mare de vizitatori ai târgului și-au arătat interesul față de itinerariile propuse și față de fotografiile și filmele de prezentare expuse la târg, ceea ce a fost vital pentru rezultatele pozitive înregistrate și promovarea cu succes a produselor integrate.
Itinerariile turistice au loc în regiunea municipalităților Blagoevgrad, Simitli și Kocherinovo. Orice persoană care participă la aceste itinerarii are ocazia de a cunoaște tezaurul cultural unic al acestei regiuni – mimii (Kukeri) din Simitli și Blagoevgrad; uimitoarele monumente naturale ale Piramidelor Stobski; bogatul tezaur istoric datând din Antichitate până în zilele noastre și biserica Vyvedenie Bogorodichno din Blagoevgrad – monumet cultural de importanță națională. O parte din itinerarii trec prin Parcul Național Rila, Parcul Național Pirin și albia râului Struma unde este posibilă desfășurarea a multiple și diverse activități sportive: ski, tracking, rafting, ciclism în zonă de munte și drumeții. Regiunea este de asemenea renumită pentru păstrarea autentică a tradițiilor, obiceiurilor și îndeletnicirilor.
Bine ați venit! Simțiți magia Văii Struma!

Pentru mai multe informații: http://issuu.com/blgmun/docs/broshura_ro

Acest document este întocmit în contextul ”Proiectului Valea Struma”, finanțat în cadrul contractului de finanțare al Programului Operațional de Dezvoltare Regională 2007-2013, înregistrat cu numărul BG161PO 001/3. 2-03/2012/009, plan de ajutor financiar: BG161PO001/3.2-03/2012 ”Ajutor pentru Dezvoltarea Turismului Regional Marketing de Produs și Destinații II.” Întreaga răspundere pentru conținutul acestei publicații revine Municipalității Blagoevgrad și în nicio împrejurare acest document nu poate fi considerat ca reprezentând poziția oficială a Uniunii Europene sau a Autorității de Management.Aşezare geografică
Bulgaria este situată în partea sud-estică a Europei, in Peninsula Balcanica.
Lungimea totală a graniţelor bulgare este de 2.245 km, din care 1.181 km terestre, 686 km fluviale şi 378 km de coastă.

Din 1 ianuarie 2007, Bulgaria este membru al Uniunii Europene.

Vecini
Romania - la nord, Marea Neagra - la est, Turcia si Grecia - la sud, Serbia si Macedonia - la vest.

Relieful
Multi turisti europeni sustin ca Bulgaria este Raiul pe Pamant. Are totul: mare, rauri si lacuri, munti inalti, paduri virgine, campie, izvoare minerale calde si reci.
Dealurile si muntii acopera mai mult de jumatate din suprafata Bulgariei.
Muntii Stara Planina, care ocupa pozitia principala si serveste drept o linie despartitoare naturala ce se intinde de la vest la est.
Muntii Balcani fac legatura dintre Dunare si Marea Egee.
Muntii Rodope, ce delimiteaza granita cu Grecia in sud.
Muntii Rila, in care varful Musala atinge cea mai impresionanta inaltime, 2.925 m.

Clima
Temperata; ierni reci; veri uscate.

Turismul
Este un sector economic important al Bulgariei, contribuind cu aproximativ 5% la Produsul Intern Brut.
Ca atractii turistice, exista mai multe locuri istorice precum şi staţiuni de iarnă: Boroveţ, Bansko şi Pamporovo. Alte staţiuni: Nessebar, Sozopol şi Varna sunt situate pe coasta Mării Negre şi sunt populare vara.Balcic
Este un orasel situat pe tarmul Marii Negre, in Bulgaria, la circa 60 de km de Vama Veche. Intre anii 1913 – 1940 a apartinut Romaniei, in urma celui de al doilea razboi balcanic (iunie - august 1913). In 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobandit de Bulgaria.
Castelul “Cuibul linistit”, resedinta preferata a Reginei Maria a Romaniei, se afla in Balcic, este inconjurat de o gradina botanica, la fel de celebra, unicat in Europa centrala si de est, in special datorita colectiei de cactusi.
Pentru mult timp orasul a fost supranumit Orasul Alb, deoarece in jur se gasesc dealuri albicioase. De altfel, intregului tarm i s-a spus, din aceleasi motive, Coasta de Argint. In prezent, brosurile din Bulgaria care prezinta orasul il numesc “perla litoralului bulgaresc”.
Doua atractii turistice importante, aflate in relativa apropiere, sunt Capul Kaliakra, situat la circa 35 de kilometri distanta, si oraselul Nessebar, ceva mai departe – circa 120 de kilometri. La o distanta mai mica se afla si salba de statiuni turistice, printre care Albena si Nisipurile de Aur.

Nessebar
Este un oraş si staţiune turistică în regiunea Bourgas din Bulgaria, situat la circa 120 km sud de Balcic. Este amplasat pe o peninsulă lungă de 850 m şi lată de 350 m, în care se ajunge printr-un istm. În timpul existenţei sale îndelungate, şi-a pierdut 1/3 din teritoriu, fiind acoperit de mare. Sub apă, la 80 de metri distanţă de ţărm, încă se pot vedea rămăşiţele zidurilor fortăreţei. În prezent se află conservat doar zidul de vest cu poarta, care apără oraşul de continent.
Nessebar este unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa, construit pe vechile ruine ale aşezării trace “Mesambria” , “oraşul lui Melsa”. Oraşul şi-a păstrat importanţa ca port de-a lungul dominaţiei turce. Au fost construite nave şi s-a făcut comerţ cu grâne şi lemn. După eliberare, Nessebar s-a transformat într-un mic oraş de pescari. În timpul existenţei sale, oraşul a găzduit şi un episcop, fiind şi centru episcopal. În 1956 oraşul a fost proclamat rezervaţie arhitecturală şi arheologică. Ruinele antice ale zidurilor fortificate, cu porţi, care datează din secolele III-IV, bisericile din secolele V-VI, cele păstrate din secolele X-XI, din perioada medievală şi cele 60 de case din perioada renaşterii dau oraşului şi în prezent o atmosferă cu totul specială. Legendele spun că în timpul existenţei sale, în Nessebar au existat peste 40 de biserici. În prezent există însă date certe doar pentru 26 dintre ele. Moştenirea culturală a vechiului oraş poate fi observată de turişti în cele patru muzee existente: Muzeul de arheologie, Muzeul etnografic, Biserica Sf. Ştefan care conţine fresce din perioada secolelor XIX-XVII şi Biserica Sf. Spas care conţine fresce din secolul XVII. Din 1983, oraşul vechi din Nessebar este înscris în patrimoniul mondial UNESCO.

Varna
Este un oraş în estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Mării Negre. Este un important port maritim şi staţiune balneară.
Varna mai este numita si „capitala maritimă a Bulgariei”, deoarece este cel mai mare oraş de coastă bulgar. Varna a fost de asemenea pentru mult timp baza Marinei Bulgare. În prezent, aici se află un Muzeu Naval, cu o navă-muzeu.

Sofia
Odata ajunsi in Sofia, puteti cunoaste orasul incepand cu o plimbare pe Bulevardul Vitosha, o zona cocheta, dedicata mai ales cumparaturilor, dupa care va veti opri cu siguranta pentru a savura o cafea , poate la bistroul Havana. Puteti continua cu o vizita in gradinile ce inconjoara Palatul de Cultura, un loc preferat de recreere pentru majoritatea locuitorilor. De asemenea, Piata Parlamentului este un loc impresionant ca si biserica Alexander Nevski.
Atractiile turistice sunt date de peisajul montan si litoralul Marii Negre, cunoscut pentru nisipurile fine, specifice acestei tari. Varna este statiunea vedeta a litoralului Bulgariei.

Statiuni turistice
Albena
Albena este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe coasta Mării Negre. Albena este locul unde marea se întâlneşte cu nisipul. Staţiunea este o delectare pentru toate vârstele, cu fâşii de nisip şi o mare cristalină. Albena oferă fiecăruia câte ceva.
Albena, cu plaja ei de 6 km, este situată la 30 de km de capitala maritimă a Bulgariei, oraşul Varna. Staţiunea oferă peste 14.900 locuri de cazare în 43 hoteluri (2 si 4 stele), aşezate pe malul mării sau pe dealurile apropiate cu vederi impresionante spre mare şi rezervaţia naţională "Baltata". Hotelurile sunt dotate cu tot confortul: televiziune prin cablu, linii telefonice, restaurante, baruri, internet, servicii medicale, rent-a-car, săli pentru congrese, piscine, servicii sportive.

Nisipurile de Aur
Este cea mai mare statiune turistica din nordul Marii Negre (peste 1800 ha). In perioada dominatiei Imperiului Otoman erau numite „Ouzounkoum” – Nisipurile Lungi. Este situata la 18 km nord-est de Varna si la 488 km est de Sofia. Zona este recunoscuta datorita nisipurilor, care sunt cele mai curate de pe litoralul Marii Negre.
Este una dintre statiunile specifice litoralului bulgaresc, unde ploua putin, iar caderile abundente de zapada sunt extrem de rare. Combinatia dintre nisipul fin si auriu, apa limpede precum cristalul si vegetatia abundenta constituie punctul de atractie pentru turistii din toata Europa. Plaja este lunga de 3,5 km si lata pe alocuri pana la 100 m. Temperatura medie pe timp de vara este de 27 - 30C iar temperatura medie a apei este de 25 – 28C. Hotelurile sunt in proportie de 95% nou construite sau renovate in ultimii 3 ani, de o calitate deosebita, oferind servicii excelente turistilor de toate nationalitatile. Este o statiune preferata de catre diverse categorii de turisti, deoarece au numeroase posibilitati de distractie. Din excursiile organizate pe litorarul Bulgariei, foarte apreciate sunt Croaziera Piratilor sau vizita la Nessebar – un orasel antic foarte bine conservat, de o frumusete rapitoare. Investitiile masive din ultimii ani au schimbat aceasta statiune in intregime, Nisipurile de Aur devenind capitala turismului de pe litoralul Bulgariei. Hotelurile noi, de 4* si 5*, ofera cele mai bune conditii pentru petrecerea unui sejur de vis, a unei vacante de neuitat.

Mostenirea culturala si istorica
Exista 100 de obiective turistice nationale in Bulgaria, dintre care cele mai importante trei se afla in districtul Vidin.

Vidin
Districtul Vidin este localizat in partea de nord-vest a Bulgariei. Se invecineaza cu Romania la Dunare si cu Serbia, Muntenegru si Montana. Orasul Vidin se afla pe malul Dunarii, fiind port si o intersectie importanta de cale ferata si drumuri (pe aici trece cel mai scurt drum din Europa de Vest catre Bulgaria). In Vidin se poate ajunge cu trenul, pe apa si cu ferry-boat-ul (din orasul romanesc Calafat).
Districtul Vidin este format din 11 municipalitati: Belogradchik, Boynitsa, Bregovo, Vidin, Gramada, Dimovo, Kula, Makresh, Novo Selo, Ruzintsi si Chuprene.

Belogradchik
Este situat la 52 km sud-vest de Vidin si la 520 m deasupra nivelului marii. Faimoasele roci de la Belogradchik inconjoara orasul si ii confera un anumit farmec. Este o asezare antica, cladita peste ruinele unui castel roman si exista inca din Evul Mediu. La sud de oras se afla fortareata Belogradchik. Aici, in partea cea mai inalta (citadela) au fost descoperite constructii romane si constructii din Evul Mediu. Fortareata dateaza din perioada 1805-1837. Este alcatuita din trei parti (doua dintre ele nou construite). Suprafata totala este de 10.211 mp. La 200 km vest de "Gornoto Kale" (fortareata de sus) se afla asa numita "Latin Kale". Rocile Belogradchik acopera o suprafata de 30 km lungime si 3 km latime. Acestea constituie cele mai faimoase obiective turistice naturale din Bulgaria. Majoritatea seamana cu oameni sau animale, castele, ciuperci, obeliscuri sau barci. Au o inaltime de 200 m. Impreuna cu fortareata se afla printre cele o suta de Obiective Turistice Nationale. Cea mai veche cladire din oras este moscheea "Hadza Hyusein" (1751). De asemenea mai sunt: "Panovata Kashta" (casa lui Pano -1810) - in care se afla un muzeu istoric, biserica "Sveti Georgi" (1868). In apropierea Belogradchik-ului se gasesc 30 de pesteri.

Pestera Rabisha "Magura" este situata la nord-vest de Belogradchik si sud-vest de Rabisha. Este una dintre cele mai mari pesteri din tara. Are o lungime de 1.750 m si impreuna cu ramificatiile sale - peste 2.500 m. Intrarea in pestera se afla la 370 m deasupra nivelului marii si are iesire la lacul Rabisha. Pestera este bogata in stalactite, stalagmite, are multe holuri, unele dintre ele fiind imense. Au fost descoperite urme de locuinte, diverse unelte de munca si ornamente. In pestera au fost gasite picturi in guano. Galeria cu picturi are 300 m lungime pe axa. Se afla intre cele o suta de obiective turistice si impreuna cu o suprafata forestiera de 71 ha constituie un obiectiv turistic. Intr-una dintre ramificatiile pesterei se produce vin si sampanie.

Vidin
Castelul "Baba Vida"
A fost resedinta lui Shishman (fondatorul ultimei dinastii de regi bulgari) si a fiilor sai, printre care tarul Ivan Sratsimir. Castelul are doua ziduri inconjuratoare, o curte interioara si doua exterioare. Are o suprafata de 2,5 acri. Constructia de baza este in spiritul epocii celui de-al doilea regat bulgar (secolele XII - XIV). Pe zidurile lui se gasesc unsprezece turnuri. Castelul este inconjurat de un sant de aparare. "Baba Vida" reprezinta un monument de cultura de importanta nationala si este unul dintre cele o suta de obiective turistice bulgare. Un mic muzeu de colectie este amenajat in interior, impreuna cu alte atractii turistice. Este folosit uneori ca decor de filme, scena de teatru, concerte, etc.
In oras se poate intra prin cele noua porti ("kapii"). Unele dintre acestea s-au conservat foarte bine pana in zilele noastre, la nord-sud: "Florentin", "Enichar", "Pazar", "Stambol" - pe uscat si "Top", "Sarai" si "Telegraf" - pe malul raului. "Kale", impreuna cu portile sale, reprezinta monumente culturale de importanta nationala.
Cladirea administrativa "Konak" dateaza de la mijlocul secolului al XVII - lea. Aici a fost resedinta municipalitatii Vidin dupa 1878. In prezent, aici se gaseste o expozitie a Muzeului de Istorie din Vidin.
Din perioada 1793-1807 au fost pastrate Moscheea si Biblioteca Pazvantooglu (amandoua sunt monumente de cultura).
Un alt monument de cultura de importanta locala este cladirea pentru cazarme "Krastata kazarma", un edificiu in forma de cruce. In aceasta se afla o expozitie etnografica regionala.
In Vidin exista numeroase monumente de cultura construite dupa eliberarea de sub ocupatia Imperiului Otoman (perioada 25 martie - 6 aprilie 1878):
Sinagoga (1894);
Biserica "Sfantul Velikomachenik Dimitri" (1923);
Resedinta Arhiepiscopului Vidinului (1924) - de importanta nationala;
Cladirea Teatrului Municipal (1891 - primul edificiu construit dupa eliberare); Galeria de Arta "Nikola Petrov" (de importanta locala).

Kula este orasul situat la 32 km nord-vest de Vidin. Aici exista ruine ale asezarilor tracice pre-romane. In centrul orasului se afla ramasite ale zidurilor si turnurilor castelului roman Kastra Martis (secolele III - IV).
Tot aici se afla si Biserica "Sfantul Petru si Pavel" (1858).
Makresh: satul Rakovitsa, este situat la 44 km de Vidin si este in acest municipiu. Sub muntele "Chernoglav", la 5 km nord-vest de Rakovitsa se afla manastirea "Rakovishki". A fost infiintata in secolele X-XI, iar in secolul XIV a devenit centru de activitate literara al Regatului Vidin.
Vechea manastire "Sfantul Troitsa" este sub forma de cruce, decazuta sub ocupatia Imperiului Otoman, a fost restaurata de pictorul din Sveta Gora, Pimen Sofiiski (secolul al XVII-lea); manastirea a fost invadata si arsa de mai multe ori in secolele XVIII- XIX, supravietuind doar vechea biserica monahala. La inceputul secolului al XIX-lea a fost construita o mica intrare in biserica si in anul 1825 biserica a fost consolidata si pictata. Potrivit notitelor donatorilor bisericii, Krasto Zahariev si Teodosii Konstantinovich impreuna cu studentii lor au pictat biserica. Manastirea este unul dintre centrele educationale importante din regiune. A fost implicata in pregatirea rascoalei din nord - vestul Bulgariei in anul 1850. In memoria revolutionarilor martiri a fost construita biserica "Sfantul Troitsa" si a fost declarat monument de cultura.

Chuprene
Satul Varbovo se afla in acest municipiu. In acest sat se gaseste o singura bazilica numita "Sfantul Ivan Krastitel" a carei arhitectura nu s-a conservat. Pictura murala este din secolele XV-XVI. Aceasta este considerata monument de arta nationala.

Rezervatia de crestere a animalelor salbatice "Midzhur" este localizata in nord-vestul Bulgariei pe o suprafata de 19.500 ha, acoperind o parte din Stara Planina si Campia Dunarii. Aceasta regiune are o altitudine variata (de la 45 la 2168 m), formand o vegetatie forestiera diferita. Speciile de copaci dominante sunt: fagul, stejarul, iar o suprafata considerabila este acoperita de conifere: pin, brazi albi, molizi. Fauna include: caprioare, cerbi, porci mistreti, ciute, pisici salbatice si vulpi. Informatiile statistice arata o continua crestere a animalelor salbatice si o imbunatatire a vanatului. Rezervatia de crestere a animalelor salbatice dispune de urmatoarele cabane de vanatoare:
"Stakevtsi" - dispune de un apartament si cinci camere cu doua paturi si baie, o sala de mese, o camera de oaspeti si instalatie de incalzire centrala.
"Yazovo" - dispune de doua camere cu un singur pat si doua camere cu doua paturi.
"Rayanovtsi" - are o camera cu un pat si baie. Pensiunea ofera servicii turistice aditionale: photohunting, ecoturism, turism speologic, degustarea vinurilor de calitate "Magura".
Statiunea din Chuprene este situata la 180 km de capitata Sofia, aici ajungandu-se prin mijloace de transport rapide si convenabile.

Distante dintre orasele importante:
Sofia – Varna: 377.16 km
Sofia – Bourgas: 341.754 km
Sofia – Plovdiv: 131.714 km
Sofia – Rousse: 251.338 km

Ambasade
Ambasada Romaniei in Bulgaria
Adresa: Rue Sitniakovo, Sofia
Telefon: 00 359 973 34 12
Fax: 00 359 971 36 19

Ambasada Bulgariei in Romania
Adresa: Bucuresti, Str. Rabat nr. 5
Telefon: 021/230.21.50
Fax: 021/230.76.54

Surse:
http://en.zonebulgaria.com/
http://www.guide-bulgaria.com/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Bulgaria
http://www.hartionline.ro/tari/bulgaria.html
http://harta.infoturism.ro/Europa/Bulgaria/Bulgaria.php?country=Bulgaria
http://www.balcic.net
http://www.ccidj.ro/programe/turism/districtul_vidin.php#3
http://www.vacanteinbulgaria.ro/despre_nisipuriledeaur.html

Alte informatii din BulgariaGhiduri turistice ale destinatiilor din Bulgaria

Albena
Balchik
Bansko
Blagoevgrad
Borovets
Bourgas
Byala
Constantin si Elena
Duni
Elenite
Gabrovo
Karlovo
Nessebar
Nisipurile de Aur
Obzor
Pamporovo
Plovdiv
Pomorie
Primorsko
Ravda
Ruse
Sofia
Sozopol
Stara Zagora
Sunny Beach
Sunny Day
Sveti Vlas
Varna
Veliko Tarnovo
White Lagoon

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata