Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghid turistic si obiective turistice Ruse

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Ţară Bulgaria
Regiune Ruse
Obştină Ruse
Altitudine 45 metri n.m.
Populaţie 162.128 locuitori

Ruse (Русе în bulgară, în trecut Ruşi, Golyamo Yorgovo (Giurgiu Mare), Rusciuc este un oraş în nordul Bulgariei, la Dunăre. Situat pe malul sudic al Dunării, la aproximativ 320 de km nord-est faţă de capitala Sofia şi la apoximativ 100 de km faţă de fosta capitala Veliko Tarnovo, Ruse este un oraş cu o bogată tradiţie culturală, un oraş al artelor şi al educaţiei, dar şi cu o intensă industrie şi un comerţ profitabil. Fluviul Dunărea trece pe teritoriul municipiului de la kilometrul 507 până la kilometrul 471 şi are debit mare în tot timpul anului. Municipiul Ruse cuprinde 13 localităţi.
Numele său actual a fost dat de către refugiaţii din fortăreaţa Cerven (Чѐрвен - Roşu, în limbile latine, dar şi ca variantă lexicală, în cele slave), aşezaţi lângă ruinele vechii cetăţi Sexaginta Prista, în secolul al XIV-lea.

Istoria oraşului
Ruse a fost creat în sec. I ca un punct militar şi de întărire, sub denumirea de Sexaginta Prista (Portul pentru 60 de vapoare). . Se presupune că Prista a avut 60 de locuri de acostare pentru corăbii, de aici şi această denumire
La sfârşitul sec. XIX şi începutul sec. XX, Ruse devine cel mai frumos oraş bulgar de la Dunăre, cu aspect şi cu tradiţii specific europene. Se construiesc numeroase edificii unice, în stilul secesiunii, proiectate de către arhitecţi italieni, germani, austrieci şi bulgari. De aici se construieste prima cale ferată, pe direcţia Ruse-Varna. În prezent oraşul Ruse este considerat cel mai mare port bulgar şi beneficiază de o importanţă aparte.

Atracţii turistice
În centru oraşului, domneşte mândru Monumentul Libertăţii. Acesta este simbolul oraşului Ruse. El a fost construit din donaţiile locuitorilor oraşului Ruse la iniţiativa Frăţiei Combatanţilor-Voluntari în 1908. A fost proiectat de Simeon Zlatev şi Stoicho Kyarizov. Statuia şi piedestalul au fost modelate de sculptorul italian Arnaldo Tzoky.
În centrul oraşului, se află şi Teatrul din Ruse. Este o clădire veche, renovată şi pusă în valoare cu măiestrie de către locuitori. Aceasta se mândreşte cu prima trupă de teatru dramatic fondată în Bulgaria. Clădirea teatrului este un reper principal al oraşului Ruse. Daca te afli în zonă, nu ai cum să nu-i remarci frumuseţea.
O altă atracţie turistică este Muzeul Naţional al Transporturilor. Situat aproape de malul Dunării, reprezintă un obiectiv turistic foarte interesant, fiind unic în Bulgaria. Aici există o colecţie de locomotive cu abur şi vagoane de epocă, datând de la mijlocul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, incluzând trenurile sultanului otoman, ale ţarului Ferdinand si Boris al II-lea. Ajuns aici, ieşi din timpul actual şi te pierzi printre domniţe şi domni îmbrăcaţi în straie de epocă, care te conduc pe drumurile muzeului.
Un reper vizibil din orice colţ al oraşului este Turnul de Televiziune. Are o înăltţme de 206 de m incluzând antena. Este cel mai înalt turn din peninsula Balcanică. Din cafe-barul din vârful, unde poţi savura liniştit o cafea, ai o panoramă a regiunilor vecine. Poţi admira oraşul cu străduţele întortocheate, de la aşa o înălţime vei putea să priveşti chiar şi tărâmurile române şi oraşul Giurgiu.
Se mai pot vizita: Parcul Lipnik, insula Ljuljak, şi, în mod special pentru speologi Peştera Orlova Tchka. O altă atracţie deosebită în partea de est a câmpiei Dunării este Parcul Natural Rusenski Lom, situat la 20 de km sud de Ruse, execelent pentru căţărat şi ciclism.
Dintre evenimentele muzicale sş festivalurile organizate la Ruse, menţionăm: Festivalul Internaţional de muzică simfonică Zilele Muzicii, Festivalul Internaţional de Teatru Dunărea şi Festivalul Internaţional de Jazz.

Aeroport Ruse
Aeroportul Ruse se află la doar 17 km de centrul oraşului şi are în dotare o pistă cu un terminal pentru pasageri. Oferă facilităţi şi dotări atât pentru pasageri cât şi pentru mărfuri. Deşi în prezent este scos din uz, se aşteaptă ca în foarte scurt timp acesta să devină din nou operaţional.
Reţeaua de telecomunicaţii a oraşului Ruse şi a regiunii adiacente este de asemenea bine dezvoltată şi oferă formare automată a numerelor de telefon pentru toate aşezările din zonă, inclusiv reţeaua naţională de fibră optică, ca parte a reţelei europene de fibră optică. Există o acoperire completă a reţelelor de telefonie mobilă şi fixă naţională, în toată regiunea Ruse.

Alte informatii din RuseGhiduri turistice ale destinatiilor din Bulgaria

Albena
Balchik
Bansko
Blagoevgrad
Borovets
Bourgas
Byala
Constantin si Elena
Duni
Elenite
Gabrovo
Karlovo
Nessebar
Nisipurile de Aur
Obzor
Pamporovo
Plovdiv
Pomorie
Primorsko
Ravda
Ruse
Sofia
Sozopol
Stara Zagora
Sunny Beach
Sunny Day
Sveti Vlas
Varna
Veliko Tarnovo
White Lagoon

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/besttour/public_html/NEW/bileteavion2/_application/_system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672