Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghiduri turistice din Benelux

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Aşezare geografică
Benelux este o uniune economică în Europa de Vest, compusă din trei monarhii vecine: Belgia, Nederland (Ţările de Jos) şi Luxemburg. Numele este format din începutul numelui fiecărei ţări componente şi a fost creat, iniţial, pentru Uniunea Vămilor Benelux, însă este folosit în prezent într-un mod ceva mai generic.

Istorie
Tratatul care consemnă Uniunea Vamală a Beneluxului a fost semnat la Londra, în 1944, de guvernele celor trei ţări, aflate atunci în exil în Marea Britanie. A intrat în funcţiune în 1947 şi şi-a încetat existenţa în 1960, când a fost înlocuit de entitatea denumită Uniunea Economică a Beneluxului. A fost precedat de, încă existenta, Uniune Economică Belgia-Luxemburg, fondată în 1925.
Fondarea Beneluxului a contribuit la fondarea Uniunii Europene, prin crearea iniţială a unor organizaţii premergătoare acesteia, CECO în 1951 şi CE în 1957. Toate cele trei ţări Benelux au fost membre fondatoare a acestor organizaţii, împreună cu Germania, Franţa şi Italia. Articolul 306 al Tratatului CE stipulează: "Conţinutul acestui Tratat nu va interfera - în nici un fel – cu existenţa or constituirea de organizaţii regionale între Belgia şi Luxemburg (pe de o parte) sau între Belgia şi Luxemburg respectiv Olanda (pe de altă parte), până la punctul împiedicării realizării obiectivelor acestor organizaţii regionale din cauza aplicarii acestui Tratat." Acest articol a rămas neschimbat sub numele de articolul IV-441 al Constituţiei europene.

Limba
Olandeza sau flamanda este principala limbă vorbită în Ţările de Jos şi în nordul Belgiei (Flandra) şi este vorbită în Bruxelles. Franceza este principala limbă vorbit în Bruxelles şi în sudul Belgiei (Wallonia). În partea de est a Belgiei sunt câteva comunităţi vorbitori de limba germană.
Luxemburg are trei limbi oficiale: luxemburgheza, franceza şi germana. Muţi locuitori din Ţările de Jos vorbesc engleza. Friziana este limba vorbită în Friesland (Ţările de Jos).

Atracţii turistice în Bruxelles – capitala Belgiei

Puncte de atracţie:
Muzeul Instrumentelor Muzicale: Rue Montagne de la Cour 2 1000. Muzeul deţine cea mai mare colecţie de instrumente muzicale din lume: peste 7000 de obiecte (adunate din toate colţurile lumii, în cea mai mare parte din Europa), dar numai un sfert din acestea sunt expuse publicului. Program: marţi, joi, vineri 9:30am-5:00pm; miercuri 9:30am-8:00pm; sâmbăta, duminica 10:00 am - 5:00 pm.
Muzeul Cinquantenaire: Parc du Cinquantenaire. Muzeul adăposteşte aproximativ 350.000 de artefacte de pe toate continentele, obiecte din patrimoniul arheologic naţional, dar şi obiecte ale civilizaţiilor non-europene, cât şi europene. Program: marţi-vineri 9:30am-5:00pm; sâmbăta-duminica 10:00 am - 5:00 pm.
Grand Place: Rue au Buerre 1000. Acest loc atât de popular al oraşului, care datează din secolul al 12-lea, reuneşte cele mai vechi clădiri în stil baroc, cele mai intime şi rafinate restaurante şi cafenele. Grand Place face parte din vechiul oraş al Belgiei.
Fantana Manneken Pis: Rue de letuve & Rue du Chene. Aceasta sculptură este simbolul naţional al Belgiei, reprezentând un băiat, tânăr şi vesel. Există numeroase controverse în ceea ce priveşte originea băiatului. De cele mai multe ori, fântâna este omisă de turişti, din cauza mărimii sale mici.
Alte obiective: Muzeul regal de Arte Frumoase, Fundaţia Jacques Brel, Muzeul Horta, etc.

Ce poţi face în Luxemburg, Belgia şi Olanda
Vei găsi ape potrivite pentru canoe în Luxemburg şi în Estul Belgiei. Tot aici se predau cursuri profesioniste de golf. Poţi să închiriezi o bicicletă să explorezi Amsterdamul (Capitala oficială a Ţărilor de Jos)
Admiră splendoarea inconfundabilă a Amsterdam-ului şi lasă-te fascinat de excuberanţa trecătorilor, rătăcind printre sau pe canalele care brăzdează oraşul, pe străduţele pitoreşti Damrak, Rokin sau prin cel mai vechi cartier - de Wallen!
Rotterdam - cel mai mare oraş portuar din Europa - prilej de cumpăraăuri în cele mai populare zone comerciale, cum ar fi Lijnbaan, Hoogstraat sau Coolsingel. Nu uita să îţi faci o fotografie cu Erasmus Bridge în fundal - podul suspendat în formă de lebădă, devenit simbolul oraşului ! Dacă ai timp, nu rata o croazieră cu vaporaşul în port ( harbour cruise ), pentru o vedere priveliştea de excepţie.
Haga - oraşul cu cea mai mare concentraţie de organizaţii internaţionale, printre care Curtea Interanţională de Justiţie sau Curtea Permanentă de Arbitraj, aflată în faimosul Palat al Justiţiei. Vei constata contrastul inedit dintre străzile înguste cu iz medieval şi bulevardele largi mărginite de case somptuoase din sec.18, construite de diplomaţi sau de familiile olandeze influente.
Descoperă farmecul unic al Brugge-ului într-o plimbare relaxantă prin Market Place sau cu barca pe canalele înguste şi trăieşte atmosfera de poveste din Gent, admirând frumuseţea monumentală a clădirilor medievale din cea mai largă zonă pietonală din Belgia !
Răsfaţă-te cu o friptură flamandă cu cartofi (ştiai ca belgienii au inventat cartofii prăjiţi ?), o bere rece şi o ciocolată fină în capitala Uniunii Europene - Bruxelles !
Respiră atmosfera cosmopolită din capitala Marelui Ducat de Luxembourg - statul cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa !
Contemplă peisajele verzi, cu mori de vânt ale Olandei, într-o excursie minunată la Poldere, fascinantă regiune din nordul ţării, recent cucerită în lupta neîntreruptă a Ţărilor de Jos cu apele mării.

Mâncare
Încearcă Moules şi frites, replica belgienilor pentru peşte şi chips-uri.
Gustă speculaas, faimoasele prăjituri olandeze!
Ciocolata belgiană este una dintre cele mai bune de pe planetă.
Mănâncă “degete olandeze”, bogate în zahăr şi marţipan.

Băutură
Încercaţi faimoasa bere belgiană preparată!

Aeroport Belgia
Aeroportul Brussels este un aeroport de dimensiuni moderate din Belgia. Aeroportul este utilizat de pasagerii care călătoresc către Bruxelles, care se află la 12 km distanţă. Brussels este o destinaţie excelentă pentru vizitarea obiectivelor turistice. Codul IATA folosit pentru a desemna acest aeroport este BRU. Toate zborurile pentru pasageri sunt situate la un singur terminal.
Aeroportul Brussels oferă zboruri interne în Belgia, zboruri internaţionale şi zboruri transcontinentale. Aeroportul este hub pentru companiile aeriene Brussels Airlines, Jetairfly şi Thomas Cook Airlines Belgium. Companiile Aer Lingus, Air Transat, Atlas Blue, Blue Air, Blue1, Condor, Corendon şi altele oferă de asemenea zboruri cu destinaţia BRU. Există 17 companii aeriene low cost cu conexiuni către Bruxelles.

Aeroport Olanda
Aeroportul Amsterdam Schiphol este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Olanda. Aeroportul este utilizat de pasagerii care călătoresc către Amsterdam, care se află la 9 km distanţă. Călătorii folosesc adesea aeroportul Amsterdam Schiphol pentru ieşiri în weekend. Pentru abrevierea denumirii aeroportului se utilizează codul AMS. Aeroportul are un singur terminal.

Aeroportul Amsterdam Schiphol oferă zboruri interne în Olanda, zboruri internaţionale şi zboruri transcontinentale. Aeroportul este hub pentru companiile aeriene Arkefly, Corendon şi Transavia. Companiile Aer Lingus, Air Arabia, Air Transat, Atlas Blue, bmibaby, Condor, easyJet şi altele oferă de asemenea zboruri cu destinaţia AMS. Există 17 companii aeriene low cost cu conexiuni către Amsterdam.

Aeroport Luxemburg
Aeroportul Luxemburg se numără printre cele mai mari aeroporturi din Luxemburg. Aeroportul este utilizat de pasagerii care călătoresc către Luxemburg, care se află la 6 km distanţă. Luxemburg este o destinaţie excelentă pentru vizitarea obiectivelor turistice. Codul IATA folosit pentru a desemna acest aeroport este LUX. Pe aeroportul Luxemburg se află două terminale.
Companiile aeriene low cost operează în principal zboruri internaţionale de pe acest aeroport. Numai Iceland Express oferă zboruri low cost către acest aeroport.

Ambasade
Ambasada României în Belgia
Adresa: 105, Rue Gabrielle, 1180 Bruxelles, Belgique.
Telefon: 0032-2-345.26.80
Telefon secţia consulară: 0032-2-343.69.35
Fax: 0032-2-346.23.45
E-mail ambasada: secretariat@roumanieamb.be
E-mail secţia consulară: consulat@roumanieamb.be
Program de lucru
Luni - vineri: 9.00 - 13. 00; 14.00 - 18.00

Secţia consulară:
luni 09.00 - 13.00 program de lucru la ghişeu
15.00 - 17.00 program de lucru la telefon
marţi 14.00 - 18.00 program de lucru la ghişeu
miercuri 09.00 - 13.00 program de lucru la ghişeu
15.00 - 17.00 program de lucru la telefon
joi 14.00 - 18.00 program de lucru la ghişeu
vineri : Închis

Ambasada Belgiei în România
Detalii: Secţie consulară; nu este nevoie de viză pentru călătorie
Adresa: Bd. Dacia nr. 58, sector 2 ,
Telefon: 021.212.36.80; 021.210.29.70; 021.210.29.69; Fax 021.210.28.03
Email: ambabuc@clicknet.ro; bucharest@diplobel.org;
Web: www.diplomatie.be/bucharest;
Orar: L-J: 9-13; 14,30-17; V: 9-15

Puncte de lucru / Filiale:
• Secţie consulară 021.212.36.80 , Orar: L-J: 9-13; 14.30-17; V: 9-15

Ambasada Olandei în România
Detalii: Cancelarie, secţie consulară; eliberare vize
Adresa: Aleea Alexandru, nr. 20, sector 1, judeţul Braşov,
Telefon: 021.208.60.30; Fax 021.230.76.20
Email: bkr@minbuza.nl;
Web: www.olanda.ro;
Orar: L-J: 8,30-13; 13,30-17,30; V: 8,30-13; 13,30-15

Puncte de lucru / Filiale:
• Secţie consulară , Orar: L, Ma, J: 9-12

Ambasada României în Olanda
Adresa Catsheuvel 55, 2517 KA, The Hague
Telefon: 0031-70-354.37.96;
Telefon Secţie consulară: 0031-70-354.15.80
Telefon Secţie economică: 0031-70-355.73.69
Fax: 0031-70-354.15.87
E-mail: roembnl@xs4all.nl

Program:
Ambasada: Luni-Vineri: 9.00-17.00
Ambasada României în Luxemburg
Detalii: Ambassade de Roumanie
Adresa: 41, Boulevard De La Petrusse, L–2320, Luxembourg
Telefon: Tel. 00352-455159; 00352-455151; Fax 00352-455163
Email: ambroum@pt.lu;
Web: luxemburg.mae.ro;

Consulatul onorific al Luxemburgului în România
Detalii: Cancelarie, birou consul onorific
Adresa: Str. Dr. Raureanu nr. 4, sector 5, ,
Telefon: 021.315.75.29; Fax 021.315.75.31
Email: ferariu@rdslink.ro;
Orar: L-V: 9-16

Alte informatii din Benelux
Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata