Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

Ghiduri turistice din Belarus

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Republica Belarus
Forma de guvernamant: republica prezidenţială
Suprafata: 207.600 km²
Populatia: 11.196.394 locuitori
Limba oficiala: bielorusă, rusă
Religie: ortodoxism (65%), catolicism (15%)
Capitala: Minsk
Moneda: rubla bielorusă
Ziua independenţei: 25 august 1991
Ziua naţională: 3 iulie
Fus orar: UTC +2/+3
Domeniu Internet: .by
Prefix telefonic: +375

Aşezare geografică
Belarus este situată în estul Europei.

Vecini
Belarus este delimitat de Lituania, Letonia în nord, Rusia în nord si est, Ucraina în sud,Polonia în vest.

Relieful
Ţară cu relief neted şi jos, având numeroase lacuri în nord şi mlaştini întinse în sud, Republica Belarus a devenit independentă faţă de fosta Uniune Sovietică în 1991.
Lanţul muntos care străbate Republica Belarus în diagonală împarte ţara in două regiuni de terenuri joase. Regiunea nordică are o serie de dealuri line şi multe dintre cele peste 11.000 de lacuri mici ale ţări. În sudul lanţului se întinde o câmpie mlăştinoasă, care formează bazinul hidrografic al râului Pripet şi al afluenţilor săi. Regiunea aceasta cuprinde cea mai mare zonă mlăştinoasa făra hidroamelioraţii din Europa. În vest, unde Belarus se învecinează cu Polonia, se află Pădurea Belovejkaia; mare parte din aceasta este protejată, formând cea mai mare rezervaţie naturală din Europa şi patria zimbrilor, specie rară de bizon european.

Clima
Belarus are o climă cu ierni aspre, temperturile în ianuarie fiind în medie de –8 - -2 grade C şi veri răcoroase şi umede, cu medii ale temperaturii de 15 – 20 grade C. Ninsorile sunt mai abundente în nord-vest. Cele mai bogate precipitaţii au loc în perioada caldă a anului.

Turismul
Orasele importante sunt: Gomel,Brest,Orcha,Moghilev,Vitebsk,Grodno. Capitala este Minsk.
Minsk, capitala statului, este locul potrivit pentru turiştii în căutare de relicve ale epocii comuniste. Aici se păstrează încă cele mai multe statui şi alte obiecte aparţinând regimului sovietic.
Totodată, capitala oferă biserici, muzee şi chiar un mic oraş vechi. Dintre obiectivele turistice cele mai importante: Catedrala Sfântului Duh, construită în 1642, iniţial servind ca mănăstire călugărilor bernardini; Parcul Cheluskintsev, Grădina Botanică, Marele Muzeu al Războiului Patriotic, expunând o parte a ororilor celui de-al doilea război mondial; Biserica Sf. Simon şi Elena, numită biserica roşie, a fost construită de o familie nobiliară la începutul secolului XX, Sinagoga.
Vitebsk este un oraş plin de istorie şi mister. Adăposteşte o versiune mai mică a Muzeului Celui de-al doilea Război Mondial din Minsk. Pe lângă acesta, se mai poate vizita Grădina zoologică.Belarus are patru Situri de Patrimoniu Mondial, două dintre ele fiind împărţite cu ţările vecine. Cele patru sunt: Complexul Castelului Mir; Castelul Niasvizh; Belovezhskaya Pushcha (împărţită cu Polonia); Arcul Struve Geodetic (împărţit cu Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Moldova, Rusia, Suedia şi Ucraina).

Festivaluri în Belarus
Guvernul belarus sponsorizează numeroase festivaluri culturale anuale: Slavianski Bazaar in Vitebsk, Primăvara la Minsk, Întânirea de Teatru Slavonă, Festivalul Internaţional de Jazz, Festivalul Naţional al Recoltei, Arta pentru copii şi tineri, Muzele din Niesvizh, Castelul Mir, şi Festivalul Naţional de cântec şi poezie belorusă.
Multe sărbători de stat, cum ar fi Ziua Independenţei, sau Ziua Victoriei, ocazionează numeroase spectacole, cum ar fi focuri de artificii sau parade militare
Cele mai multe festivaluri au loc în Vitebsk sau Minsk.

Gastronomie
Bucătăria belarusă conţine în majoritate legume, carne şi produse de brutărie. Produsele ce sunt considerate a fi marcă naţională conţin porc, cârnaţi, cartofi şi pâine. În mod tipic, belaruşii consumă un mic dejun uşor, urmat de două mese copioase, cina fiind cea mai consistentă masă a zilei. Pâinea de grâu şi de secară sunt ambele consumate în Belarus, predominând însă secara.
La primirea unui oaspete, beloruşii obişnuiesc să îl servească cu pâine şi sare.
Băuturile frecvente în Belarus sunt vodka rusească şi kvass-ul, un fel de băutură obţinut din pâine neagră sau făină de secară. Kvass-ul, combinat cu felii de legume, alcătuiesc un fel de supă rece, numită okroshka.

Ambasade
Ambasada Belarus în România
Adresa : Str. Kiseleff nr. 55
Telefon: +40 (21) 223 35 10
Fax: +40 (21) 223 35 10
E-mail: ambasada.belarus@vipnet.ro

Ambasada României în Belarus
Adresa: Pereulok Moskvina, Dom 4 , Tel. 00375–17–2037726; 00375–17–2038097; Fax 00375–17–2112163
Email: romania@nsys.by

Informatii culese si prelucrate din urmatoarele surse
http://en.wikipedia.org/wiki/Belarus
http://www.ghidul.ro/firma.php?id=14218
http://www.world66.com/europe/belarus

Alte informatii din BelarusGhiduri turistice ale destinatiilor din Belarus

Minsk

Ghiduri turistice din Europa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata