Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

de la 690 Euro/ persoana!
vezi toate alertele

Ghiduri turistice din Chile

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Republica Chile
Forma de guvernământ: democraţie reprezentativă cu sistem prezidenţial
Suprafaţa: 756.960 km²
Populaţia: 16,598,074 locuitori
Limba oficiala: spaniola
Religie: 89% romano catolici, 11 % protestanţi
Capitala: Santiago
Moneda: peso
Ziua naţională: 18 septembrie
Fus orar: UTC -4
Domeniu Internet: .cl
Prefix telefonic: +56

Aşezare geografică
Chile este situată în America de Sud, ocupând o porţiune lungă şi îngustă de coastă între Munţii Anzi şi Oceanul Pacific. Are de la nord la sud o lungime a coastei de 4.270 km, aproape 2.650 mile, dar lăţimea medie nu depaseste 180 km. Arhipelagurile se extind pe coasta sudica a coastei chiliene de la insula Chile până la capul Horn, punctul cel mai sudic al continentului. Printre aceste arhipelaguri şi insule cele mai importante sunt: arhipelagul Chonos, insula Wellington, porţiunea vestică a Tierrei del Fuego, insulele Juan Fernandez, insulele estice. Chile de asemenea deţine o secţiune din Antarctica. Capitala oraşului şi cel mai mare oraş este Santiago.

Vecini
Chile are ca vecini la nord pe Peru, la est – Bolivia şi Argentina, şi la sud şi vest Oceanul Pacific.

Relief
Din punct de vedere geografic, Chile se împarte, de la Nord la Sud, în următoarele zone:
Marele Nord: unde se află Deşertul Atacama, considerat drept cel mai arid deşert din lume.
Micul Nord: zona cu multe văi şi rîuri.
Valea Centrală: regiune cu climă temperată şi terenuri agricole.
Zona Australă: caracterizată prin prezenţa canalelor, insulelor şi gheţarilor.

Clima
Datorită marii sale longitudini, ţara posedă o clima variată, care permite dezvoltarea unei flore şi faune diversificate.
În Santiago, capitala ţării, climatul este blând: veri relativ calde şi secetoase (din noiembrie până în martie) cu temperaturi atingând 35 grade Celsius; ierni (din iunie până în august) mai umede, cu temperaturi maxime de 15 grade Celsius, şi minime de câteva grade peste zero. Media precipitaţiilor este de 360 mm pe an.
Inversia termică (un fenomen meteorologic prin care un strat stabil de aer cald ţine stratul de aer rece aproape de pământ) determină nivelurile înalte de smog şi poluare a aerului să fie blocate în Valea Centrală în timpul iernii. Guvernul a încercat să reducă poluarea prin încurajarea industriilor grele sa se mute din vale dar această masură a avut efecte limitate.

Turism
Chile este traversată de cel mai lung lanţ muntos din lume - Munţii Anzi - care depăşesc frecvent aici 6000 de metri. Vârfurile pot fi atinse însă doar de alpiniştii încercaţi, iar cei care pornesc în cucerirea lor trebuie să ştie că au nevoie de cel puţin două săptămâni pentru a-şi împlini visul. Se poate însă vizita vulcanul Ohos del Salado, unde se găsesc trei lacuri spectaculoase: Laguna Verde, Santa Rosa şi Negro Francisco.
Chile este împărţită, din punct de vedere administrativ, în 14 regiuni şi o zonă Metropolitană, unde se află capitala ţării, Santiago.
Principalele oraşe sunt: Concepción, Valparíso, Talcahuano, Viña del Mar, Temuco şi Antofagasta.

Santiago este capitala statului Chile şi cel mai mare oraş. Santiago de Chile, capitala tarii, este al patrulea oras ca marime din America de Sud, dupa Buenos Aires, Rio de Janeiro si Sao Paolo. Este sediul guvernului, al presedintelui republicii, al institutiilor
guvernamentale si de invatamant; puternic centru industrial si cultural, Santiago concentreaza peste o patrime din populatia totala a tarii. Este situat în Valea iar din punct de vedere administrativ face parte din Regiunea Metropolitană Santiago. Deşi Santiago este capitala, Congresul Naţional îşi ţine şedinţele în Valparaiso.
Râul Mapocho, care traversează oraşul de la nord-est la sud-vest, tăind Valea Centrală, este contaminat de deversările industriale si rezidenţiale nefiltrate si de minele de cupru din amonte (există câteva mine de cupru în Anzi, la est de Santiago). Guvernul a adoptat recent o lege care obligă industria şi guvernele locale să proceseze toată apa reziduală până în 2006.
Poluarea fonică pe străzile principale este ridicată, în special datorită nivelului ridicat de zgomot generat de autobuzele diesel. Camioanele şi autobuzele diesel sunt de asemenea contribuabili importanţi la smogul din timpul iernii.
Santiago este deservit de Aeroportul Internaţional Arturo Merino Benitez.
Atracţii turistice
Dintre numeroasele muzee ale capitalei cele mai importante sunt: Museo Arqueologico de Santiago, Museo de Santiago Casa Colorada, Museo Catedral Metropolitana, Museo Colonial San Francisco, Museo Chileno de Arte Precolombino, Museo Historico Nacional, Museo Nacional de Bellas Artes, Museo de Arte Contemporáneo, Museo Interactivo Mirado, Museo Artequin, Museo de Ciencia y Tecnología, Museo Ferroviario, Museo de la Solidaridad "Salvador Allende", precum şi Palacio Cousino şi La Chascona, Pablo Neruda’s, casa memorială.
Locaţii culturale de vizitat: Barrio Bellavista, cartier cultural si boem, Stadionul Victor Jara, Fostul Congres National, Plaza de Armas, Palacio de La Moneda, palatul prezidenţial
Parcuri
Santiago este un oraş dens, cu doar 2.5 m² de spaţiu verde pe locuitor, mai puţin de o treime faţă de recomandările internaţionale.
Principalele parcuri din oraş sunt: Dealul San Cristobal, care cuprinde grădina zoologică, Parcul Metropolitan Santiago, Parcul O’Higgins, Parcul Forestal, parc situat în centru, lângă râul Mapocho, Cerro Santa Lucia.
Sunt parcuri bogate in vegetatie, adesea populate de locuitorii oraşului care vor să se refugieze de stresul şi poluarea capitalei. Cei mai mulţi vizitează gradina zoologica sau urca imensa colina de piatra – San Cristobal - a carei baza ocupa 20 ha de teren, avand varful de peste 80 m inaltime. Ascensiunea dealului se poate face pe jos, este o plimbare extreme de plăcută, dar si cu funicularul pus la dispoziţia turiştilor. Un alt vechi monument natural din Santiago este colina Santa Lucia, care a fost transformata de chilieni intr-o zona de recreare, cu alei umbrite si cu restaurante in care rasuna permanent muzica chiliana sau melodii la moda. De sus, de pe colinele San Cristobal si Santa Lucia capitala iti apare in toata maretia si frumusetea ei. Panorama este completata de gradinile suspendate pe colinele ce strajuiesc orasul, amintind de acele gradini din basmele orientale.
La doar o oră distanţă de oraş, spre est, se află staţiunile de schi moderne: Farellones, Valle Nevado, La Parva, şi, ceva mai departe, la aproximativ trei ore distanţă, Portillo.
Viaţa culturală
Oraşul deţine două orchestre simfonice cu stagiuni permanente: Orquesta Filarmónica de Santiago, la Teatro Municipal şi Orquesta Sinfónica de Chile, dependentă de Universidad de Chile. Oraşul dispune şi de numeroase cluburi de jazz, cel mai notabil fiind Club de Jazz în Nunoa.
Oraşul are cea mai mare concentrare de instituţii de învăţământ superior din ţară.

Viticultură
Chile este faimoasă şi pentru vinurile sale. Conquistadorii au plantat viţa de vie aici încă din secolul 16, iar Carmenere este un vin ce nu poate fi degustat decât în acest colţ de lume.
Una dintre cele mai importante zone viticole ale ţării este situată lângă Valea Maipo şi cuprinde o serie de firme specializate în producţia de vin importante precum Concha y Toro, Santa Rita, Santa Carolina, Cousino Macul.


Ambasade
Ambasada Republicii Chile la Bucuresti
Adresa: Calea Griviţei 24. Etaj 4, Sector 1, 010732 Bucureşti.
Telefon: +40 21 312.72.39
Fax: +40 21 312.72.46

Ambasada României în Republica Chile
(Embajada de Rumania)
Adresa: Calle Benjamin, no. 2955, Las Condes, Santiago de Chile
Telefon: (00-56-2) 231.18.93; 232.34.41
Fax: (00-56-2) 231.23.25
Site Web: http://www.rumania.cl/
E-mail: embajada@rumania.tie.cl
E-mail consilier economic: oficina-comercial@rumania.tie.cl

Informatii culese si prelucrate din urmatoarele surse:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chile
http://ro.wikipedia.org/wiki/Santiago_de_Chile
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=82
http://www.chile.ro/

Alte informatii din Chile
Ghiduri turistice din America_de_sud


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata