Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

de la 690 Euro/ persoana!
vezi toate alertele

Ghiduri turistice din Argentina

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Republica Argentina
Forma de guvernământ: republică federală
Suprafaţa: 2.791.810 km²
Populaţia: 39.538.000 locuitori
Limba oficială: limba spaniolă castiliană
Religie: 70% romano-catolici, 10% protestanţi, alţii
Capitala: Buenos Aires
Moneda: peso argentinian
Ziua independenţei: 9 iulie
Ziua naţională: 25 mai
Fus orar: GMT -3
Domeniu Internet: .ar
Prefix telefonic: 00 54

Aşezare geografică
Argentina ocupă cea mai mare parte în sudul Americii de Sud şi are forma unui triunghi cu baza la nord şi vârful la Punta Dungeness, extremitatea sudică a continentului.
Argentina include şi Ţara de Foc, care cuprinde jumătatea estică a Insulei Mari a Ţării de Foc şi numeroase insule vecine (ca de exemplu Isla de los Estados. Suprafaţa ţării este de 2 780 400 km2; este ca mărime a doua ţară sud-americană (după Brazilia).

Vecini
Se învecinează la nord cu Bolivia şi Paraguay; la est cu Brazilia, Uruguay şi Oceanul Atlantic; la sud cu Oceanul Atlantic şi Chile; la vest cu Chile.

Relief
Argentina cuprinde o diversitate de forme de relief: munţi, podişuri şi câmpii. Graniţa de vest traversează Anzii, cel mai mare lanţ muntos din America de Sud. În centrul Argentinei se găseşte lanţul muntos Sierra de Córdoba cu cel mai înalt vârf Champaqui (2880m). La est de lanţul Anzilor se găsesc suprafeţe aproape plane ale căror înălţimi variază treptat de la 600 m până la nivelul mării. În nord se întinde câmpia denumită Gran Chaco. Pampasul, câmpia lipsită de copaci, este cea mai productivă zonă agricolă a ţării, întinzându-se pe aproximativ 1600 km în sudul lui Gran Chaco. În Pantagonia, în sudul Pampasului, terenul este arid, de tip stepă.

Clima
Este de tip temperat în cea mai mare parte a ţării exceptând o zonă mică în partea de nord unde este de tip tropical şi în Gran Chaco unde este de tip subtropical. În zonele muntoase temperaturile sunt mai scăzute. Precipitaţiile variază datorită regiunilor diferite. În nord ploile sunt abundente în timp ce în sud climatul este arid. Lunile ianuarie si februarie sunt foarte calduroase, aproximativ 35-40 grade C, in timp ce iarna (iulie-octombrie) poate fi destul de frig.

Turism
Cand ne gandim la Argentina, ne gandim la fotbal, tango, Pampas, Evita, dar aceasta tara nedescoperita in totalitate are mult mai multe de oferit. Probabil una dintre cele mai cunoscute manifestari ale culturii populare argentiniene este tangoul, acest dans care a cucerit romanticii de pretutindeni. Daca sunteti interesati de istorie, aici veti descoperi o multime de muzee; daca va plac traditiile veti intalni spectacole minunate de muzica, dans si folclor aproape in fiecare loc; daca va plac sporturile aici puteti practica o multime de sporturi ca rafting, schi, safari, pescuit si apropape orice alt sport la care va ganditi. O trasatura generala a acestui popor este personalitatea puternica, dragostea pentru libertate, dorinta si pasiunea de a trai.
În ordinea numărului de locuitori, cele mai mari oraşe din Argentina sunt Buenos Aires, Córdoba, Rosario, Mendoza, Tucumán, La Plata, Mar del Plata, Salta, Santa Fe, San Juan, Resistencia şi Neuquén.

Buenos Aires este capitala Argentinei, cel mai mare oraş şi port al ţării. Este aşezată pe malul de sud al lui Rio de la Plata, pe coasta sudică a continentului Sud-American.
Puternic influenţat de cultura europeană, Buenos Aires este deseori numit Paris-ul Sud-American.

Obiective turistice
Basílica De Santo Domingo
Biserică dominicană (cunoscută şi ca Basílica de Nuestra Señora del Rosario)

Cementerio de la Recoleta
Una dintre principalele atracţii turistice ale Buenos Aires-ului, Cimitirul impune datorită zidurilor înalte ce înconjoară necropola în care generaţii întregi ale elitelor Argentiniene se odihnesc înconjurate de splendide ornamente. Este fascinant să explorezi acest mic orăşel de statuete, monumente de marmură, sarcofage. Printre îngerii de marmură şi mormintele de granit descoperi unele dintre cele mai faimoase figuri ale istoriei Argentinei: educatorul şi preşedintele Domingo Sarmiento, Juan Facundo Quiroga (cel mai vechi mormânt din cimitir), politicianul Carlos de Alrvear, scriitoarea Victoria Ocampos etc.

Iglesia Santa Catalina
Situată în spatele lui Galerías Pacífico şi vizavi de Centrul Cultural Borges, biserica Santa Catalina a fost fondată în 1745 şi a fost prima mănăstire din oraş. Astăzi, biserica adăposteşte superbe podoabe aurite şi piese de altar baroce create de Isidro Lorea, sculptor spaniol.

Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires (MALBA)
Este unul dintre muzeele de artă cele mai importante. Deschis în 2001, adăposteşte colecţia particulară a multimilionarului Eduardo Costantini. Cuprinde lucrări excepţionale ale unor artişti latino-americani cunoscuţi: Frida Kahlo, Diego Rivera, Argentines Antonio Berni, Xul Solar şi Emilio Pettoruti.

Museo de la Casa Rosada
Palatul prezidenţial de la balconul căruia în anii ’40 Evita era adorată de mulţimi. Interesant de vizitat catacombele lui Fuerte Viejo, datând din secolul al XVIII-lea.

Museo del Cabildo & Catedral Metropolitana
Museo del Cabildo este ceea ce a rămas de pe urma coloniştilor ce au înconjurat cândva Plaza de Mayo. Catedrala Metropolitană, construcţie în stil neoclasic (terminată în 1827) conţine mormântul liberatorului Jose de San Martin, una dintre figurile cele mai respectate ale istoriei Argentinei.

Museo Evita
O incursiune prin viaţa Evitei Perón, incluzând montaje video şi muzică de tangou, atracţia principală fiind, evident, extraordinarele şi numeroasele ei rochii.

Teatro Colón
Teatrul Colon este printre primele trei opere din lume, cu o arhitectura superba si o acustica perfecta. Aici au dat si dau inca reprezentatii muzicieni si balerini celebri. unul dintre cele mai bune teatre de operă din întreaga lume. Deţine câteva orchestre simfonice şi societăţi corale.
Inaugurat în 1908, este o bijuterie a Argentinei. Tururi ghidate te conduc de-a lungul atelierelor teatrului, sălilor de repetiţie, scenei şi sălii. Singurul teatru de acest gen din Argentina, deserveşte opera, baletul şi concertele de muzică clasică.

Grădina Zoologică şi Grădina Botanică - printre cele mai cunoscute din întreaga lume.

Cascada Iguazú
Situată în Parque Nacional Iguazú lângă Puerto Iguazú, la confluenţa dintre Iguazú şi râul Paraná. Peste 5000 de metri cubi de apă se prăvălesc de la o înălţime de 70 m. Parcul cuprinde păduri subtropicale, cu vegetaţie sălbatică. Vizita poate dura o zi întreagă. În zile senine, stropii de apă crează mii de curcubee.

Patagonia
Extinsă regiune în sudul Buenos Aires-ului, cu numeroşi gheţari, vegetaţie şi faună de coastă sălbatică.

El Chaltén
Atracţie turistică importantă, acest mic sat beneficiază de o adorabilă aşezare în valea unui râu. Vizitată adesea de alpinişti, fiind înconjurată de vârfuri muntoase dificil de atins. Vremea este răcoroasă şi ploioasă chiar şi în timpul verii, dar pe timp însorit, regiunea este un adevărat paradis.

Parque Nacional Los Glaciares
Atracţia parcului este Perito Moreno, gheţar înalt de 60 m, ideal aşezat în apropierea Penisului Magallanes de unde poate fi privit în voie. Numeroase platforme pentru o panoramă memorabilă.

Cultura
Argina are o istorie a literaturii foarte bogată, fiind cunoscută inclusiv datorită unuia dintre cei mai discutaţii scriitori ai secolui al XX-lea, Jorge Luis Borges, scriitor care a avut viziunea metaforică şi filozifică a lumii moderne, influenţând scriitori din toată lumea.
Simbol al Argentinei, tango-ul a a suferit numeroase schimbări de-a lungul istoriei, influenţând generaţii întregi de tineri din lumea întreagă, în special în epoca de aur a tangoului (ani ‘30-‘50).

Gastronomie
Bucătăria argentiniană a fost puternic influneţată de bucătăriile spaniole, italiene, germane, franceze şi din alte ţări europene. Printre mâncărurile naţionale, pe care trebuie neapărat să le gustaţi, pentru a trăi adevăratul spirit al argentinei: empanandas; locro (amestec de porumb, fasole, carne, şunc, ceapă); chorizo (un soi de cârnaţi picanţi); sandvişuri de miga. Producător important de vinuri (Malbec).

Ambasade
Ambasada României in Argentina
Adresa: Calle Arroyo 962-970 (Buenos Aires)
Telefon: 00 54-1-43265888

Ambasada Argentinei in România
Adresa: Str. Drobeta nr. 11, Bucureşti
Telefon: 021/2117290, 2117293
Fax: 021/2101412
Informatii culese si prelucrate din urmatoarele surse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Argentina

www.lonelyplanet.com/worldguide/destinations/south-america/argentina

http://harta.infoturism.ro/America_Sud/Argentina/Argentina_info.php?country=Argentina

http://www.atlapedia.com/online/countries

Alte informatii din ArgentinaGhiduri turistice ale destinatiilor din Argentina

Buenos Aires

Ghiduri turistice din America_de_sud


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata