Obtine un voucher in valoare de 120 LEI in 3 pasi simpli:


Pasul 1: Da-ne like pe facebook:


Pasul 2: Trimite mesajul prietenilor tai pe facebook:

Click aici pentru a trimite prietenilor tai pe facebook

Pasul 3: Completeaza adresa de e-mail pentru a primi codul voucher-ului:Vreau Voucher

de la 690 Euro/ persoana!
vezi toate alertele

Ghiduri turistice din Mauritania

Besttourism.ro > ghiduri

Ghid turistic din:

Republica Islamică a Mauritaniei
Forma de guvernamant: democraţie parlamentara
Suprafata: 1.030.700 km²
Populatia: 3,069,000 locuitori
Limba oficiala: araba standard, franceza
Religie: islamism
Capitala: Nouachott
Moneda: ouguiya
Ziua independenţei: 28 noiembrie 1960
Fus orar: UTC +1
Domeniu Internet: .mr
Prefix telefonic: +222

Aşezare geografică
Mauritania este situată în nord-vestul Africii. Numele de „Mauritania” provine de la „Mauretania”, vechi regat berber.

Vecini
Are ca limite Oceanul Atlantic în vest, Senegal în sud-vest, Mali în est şi sud-est, Algeria în nord-est şi Sahara de Vest, teritoriu anexat de Maroc, în nord-vest.

Relieful
Mauritania este în general plată, cu câmpii vaste şi aride, întrerupte ocazional de creste şi stânci. O serie de povârnişuri se găsesc la sud-vest, ce separă o serie de platouri de nisip, cea mai înaltă fiind Platou Adrar. În regiunea nordică centrală se conturează Guelb er Richat, cunoscut şi ca Structura Richat. Cel mai înalt punct se află în Kediet Ijill, lângă oraşul Zouirat.
Aproximativ trei sferturi din Mauritania este deşert sau semideşert, ce se extinde continuu începând cu mijlocul anilor ’60. Platourile coboară gradual către nord-est către El Djouf, o vastă regiune de dune de nisip ce înaintează către Deşertul Sahara. Către vest, între ocean şi platouri sunt câmpii argiloase (reg) şi dune de nisip (erg), mutate gradual de vânturi. Dunele sporesc în general în mărime şi mobilitate către nord.

Clima
Climatul subtropical uscat este cauzat de temperatura constantă ridicată datorată Tropicului Racului, iernile sunt considerate reci pentru condiţiile de deşert cu o medie de 13° C. Verile sunt foarte fierbinţi cu temperatura maximă înregistrată de 58° C. Precipitaţiile sunt de aproximativ 76 mm/an. Ele cad îndeosebi din decembrie până în martie, şi aproape deloc în mai-iunie. În luna august se înregistrează cele mai multe furtuni de nisip.

Turismul
Mauritania este o republică islamică, dar majoritatea locuitorilor nu sunt extremişti, deşi populaţia în nord este foarte conservatoare şi rezervată.
Principalele atracţii pentru majoritatea turiştilor sunt deşertul Adrar şi Tagant (în jurul Atarului), şi oceanul la Banc d’Arguin (o rezervaţie naturală cu dune terminându-se în mare, plină de păsări protejate de UNESCO).
Adrar este exact modul în care îţi poţi imagina Sahara: dune nesfârşite şi deşerturi stâncoase, cu mici munţi. Se poate călători uşor aici, existând curse charter din Franţa în timpul iernii, iar agenţiile de turism fiind destul de numeroase.
Locuri precum Banc d’Arguin şi Adrar sunt mai aventuroase. Majoritatea turiştilor preferă să stea de-a lungul coastei ţării, deşi în interior sunt câteva obiective deosebite, cum ar fi formaţiunea Aioun.

Capitala şi de departe cel mai mare oraş este Nouakchott, localizat pe coasta atlantică.
Principalele atractii turistice – includ Muzeul Nouakchott, câteva pieţe, cum ar fi Piaţa de argint Nouakchott, şi plajele, una dintre ele fiind destinată amatorilor de pescuit, şi de unde se poate cumpăra peşte proaspăt. Oraşul găzduieşte şi Biblioteca Naţională şi Arhivele Naţională. Deşi islamismul este religia predominantă în Mauritania, în Nouakchott se găseşte Catedrala Sf. Joseph, o catedrală catolică. Instituţiile educaţionale includ o Universitate, deschisă în 1981, singura din Mauritania, Şcoala Naţională de Administraţie, precum şi o Şcoală Americană Internaţională.

Informaţii utile
Mauritania nu este conectat la sistemul bancar internaţional, astfel încât cardurile de credit nu sunt acceptate aproape nicăieri. Există însă numeroase case de schimb pentru euro sau dolari.

Muzica în Mauritania
Maurii sunt cel mai mare grup etnic din Mauritania. În societatea maură, muzicienii ocupă cea mai de jos castă, iggawin. Muzicienii din această castă utilizează cântecul în rugile pentru succesul în războaie. Iggawin-ii au de asemenea rolul tradiţional de mesageri, transmiţând noutăţile între sate. Instrumentele tradiţionale: tidinit – lăută cu patru corzi, ardin, tbal (timpan) şi daghumma (tot instrument de percuţie).

Ambasade
Consulatul onorific al României la Nouakchott
Honorary Consulate of Romania in Nouakchott BP 40189
Contact: Tel. 00-222-525.36.55; 00-222-641.45.15; Fax 00-222-529.46.48 ;
E-mail: jid.saadna@caramail.com

Ambasada Mauritaniei la Bucureşti
Duiliu Zamfirescu 7

Informatii culese si prelucrate din urmatoarele surse:
http://www.ghidul.ro/rezultat.php?id=141&page=2
http://wikitravel.org/en/Mauritania
http://en.wikipedia.org/wiki/Mauritania

Alte informatii din MauritaniaGhiduri turistice ale destinatiilor din Mauritania

Nouakchott

Ghiduri turistice din Africa


Ghiduri turistice pe continente

Africa
America Centrala
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia&Oceania
Europa
Orientul Mijlociu 
 
 
 
 
 
 
 

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata